Kikapott a románoktól és búcsúzik az Európa-bajnokságtól a magyar U21-es fociválogatott

A magyar válogatott több mint egy félidőt emberhátrányban futballozva 2–1-re kikapott szombaton a románoktól az U21-es Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában.

Gera Zoltán szövetségi edző csapata, amely szerdán a németektől szenvedett 3–0-s vereséget, két mérkőzés után nulla ponttal áll, így biztosan búcsúzik a kontinenstornától.

A Bozsik Arénában rendezett találkozón Szőke Adriánt a 42. percben állította ki a bíró, Csonka András ennek ellenére az 56. percben megszerezte a vezetést, viszont az egyre nagyobb fölényben játszó románok előbb egyenlítettek, majd a hajrában fordítottak is. A magyarok kedden a hollandok ellen fejezik be a szereplésüket Székesfehérváron.

A győztes román válogatott tagjai örülnek a labdarúgó U21-es Európa-bajnokság második csoportkörében | Fotók: MTI

A magyar csapat Gera Zoltán kérésének megfelelően sokkal bátrabban kezdett, ezt jelezte Bolla bombája, melyet csak bravúrral tudott hárítani a román kapus. A vendégek tíz perc után átvették a játék irányítását, nekik is volt ziccerük, de a csatár fejjel célt tévesztett. A román akciók alapvetően sokkal ígéretesebbek voltak, igazi veszélyt viszont Mezei távoli lövése jelentett, a román kapus másodjára is szépen védett.

Kifejezetten keményen játszottak a felek, az első félidő derekáig már öt sárga lapot osztott ki a bíró, pedig további szándékos belépőket büntetlenül hagyott. Jószerivel csak idő kérdése volt, mikor és ki kapja meg valaki a második figyelmeztetését, ez végül Szőke Adrián lett, így a magyarok már szünet előtt emberhátrányba kerültek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A folytatásban a román együttes csak meddő mezőnyfölényben futballozott a létszámhátrányban sokkal zártabbá váló magyarok ellen. Egy középpályás labdaszerzés után ráadásul a hazai gárda egy gyors ellentámadásból vezetést is szerzett. Az előny birtokában a magyarok már csakis a védekezésre, az eredmény tartására törekedtek, ám ez csak szűk negyedórán át működött. Aztán a 70. percben Matan egyéni akció végén kilőtte a bal felső sarkot.

Az egyenlítés után fokozódott a nyomás a magyar kapun, a hazaiak már a félpályát sem nagyon lépték át, de a románok utolsó passzai többnyire elakadtak, vagy a lövések kerülték el a kaput, így Besének csupán egy-két védenivalója akadt. A hajrában a románok teljesen beszorították a magyarokat, fölényük pedig góllá érett, így megszerezték a három pontot.

„Nagyon tüzes meccs volt. Tíz emberrel egy teljes második félidőt végigjátszani nagyon nehéz, de mégis megszereztük a vezetést. Aztán az utolsó pillanatokban szögletből egy elkerülhető gólt kaptunk. Nehéz most szavakat találnom, küzdöttünk emberhátrányban is, és ha nincs a kiállítás, akkor egészen más eredmény született volna. De nincs olyan, hogy ha... Ebből is tanulni kell” – mondta a mérkőzést követően Gera, aki az eredményt sajnálja, de büszke a csapatára.

Kapcsolódók

Kimaradt?