Vb-selejtezők: kulcsfontosságú meccsel kezdenek a magyarok

A biztos részvételt jelentő első és a pótselejtezőt érő második hely szempontjából kulcsfontosságú mérkőzéssel kezd a magyar labdarúgó-válogatott a világbajnoki selejtezők európai nyitányán.

Az első két helyre a csoportfavorit angolok mellett a lengyelek és a magyarok pályáznak, utóbbi két együttes pedig éppen egymással csap össze csütörtökön a Puskás Arénában.

A vendégek kerete mindenképpen erősebb, már csak Robert Lewandowski személye miatt is. A Bayern München csatárát 2020 legjobbjának választották, és elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy a Bayern München százszázalékos teljesítménnyel diadalmaskodott a Bajnokok Ligájában. Az ő semlegesítése lesz a legfontosabb a magyarok számára, akiknek helyzetét segíti, hogy a két legjobb belső védője, Willi Orbán és az átigazolása után a Fenerbahcéban is remeklő Szalai Attila egyaránt jó formában van.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese önbizalommal várhatja a találkozót, mivel tavaly ősszel erősebbnek vélt riválisokkal szemben is felvette a küzdelmet, sőt több esetben le is győzte azokat, így a Nemezetek Ligája másodosztályát jelentő B-divízióból feljutott az élvonalba.

Az olasz szakvezető dolgát megnehezíti, hogy elhúzódó ágyéksérülése miatt nem számíthat legértékesebb játékosára, a télen Salzburgból az RB Leipzighez igazolt Szoboszlai Dominikra. Ugyanakkor a nemzeti együttes ősszel megmutatta, hogy a 20 éves támadó középpályás távollétében is versenyképes, mert nélküle is meg tudott verni olyan minőségi ellenfeleket, mint a bolgár, a szerb és a török válogatott, ráadásul utóbbi kettőt idegenben. Az is biztató, hogy első számú helyettese, Kalmár Zsolt nagyszerű formában futballozik a DAC-ban.A telki edzőközpontban készülnek a magyarok | Fotó: mlsz.hu

A csoport másik két csütörtöki mérkőzésén a favorit angolok a papírforma szerint könnyed bemelegítéssel kezdenek a vendég San Marino ellen, míg az albán gárda Andorrába látogat.

A magyar válogatottnak a pótselejtezőre még akkor is jó esélye van, ha a második helyet sem sikerül megszereznie, mivel a pótselejtező mezőnyéhez csatlakozik majd két olyan együttes, amely tavaly ősszel a Nemzetek Ligájában megnyerte a csoportját, de a vb-selejtezők során nem végez az első két helyen. A 12 csapat egymérkőzéses elődöntő-döntő rendszerben küzd majd meg a fennmaradó helyekért.

Európai vb-selejtezők, I-csoport, 1. forduló:
Magyarország–Lengyelország (Puskás Aréna 21.45, M4 Sport)
Anglia–San Marino
Andorra–Albánia
2. forduló (március 28.):
Albánia–Anglia, Tirana 18.00
Lengyelország–Andorra
San Marino–Magyarország (Serravalle, 21.45)
3. forduló (március 31.):
Andorra–Magyarország (Andorra La Vella, 21.45)
Anglia–Lengyelország
San Marino–Albánia

Románia is rajthoz áll

A román válogatott is csütörtökön kezdi meg szereplését, Észak-Macedónai ellen hazai páláyn, majd a csoportfavorit Németországot fogadja. Harmadik meccsét Örményországban játssza a koronavírus-fertőzés miatt Mirel Rădoi szövetségi kapitányt egyelőre nélkülöző csapat.

Közzétette: Federația Română de Fotbal – 2021. március 23., kedd

A J-csoport első három játéknapjának programja:
1. forduló, március 25.:
Liechtenstein–Örményország
Románia–Észak-Macedónia (Bukarest, 21.45)
Németország–Izland
2. forduló, március 18.:
Örményország–Izland
Észak-Macedónia–Liechtenstein
Románia–Németország (Bukarest, 21.45)
3. forduló, március 31.:
Örményország–Románia (19.00)
Liechtenstein–Izland
Németország–Észak-Macedónia

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?