Pozitív lett Mirel Rădoi, a román fociválogatott edzőjének koronavírustesztje

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) hétfőn jelentette be, hogy Mirel Rădoi, a válogatott szövetségi kapitánya pozitív koronavírustesztet produkált, ezért azonnal elkülönítésbe vonult.

Fotó: FRF„Remélem, hogy csak egy sajnálatos tévedésről van szó, és újrateszteléskor negatív lesz az eredmény” – kommentálta a helyzetet Rădoi, hangsúlyozva, hogy semmilyen nyomát nem érzi szervezetében a koronavírusnak.

A szakember kiesése nagy érvágás lenne a trikolórok számára, ugyanis a román válogatottra három mérkőzésből álló vb-selejtezős sorozat vár: március 25-én Észak-Macedóniával, március 28-án Németországgal, március 31-én pedig Örményországgal csapnak össze tanítványai.

Rădoi amúgy már megkapta a Pfizer-BioNTech vakcina első adagját. Amennyiben a második tesztje is pozitív lesz, akkor a második adag oltásának felvételét el kell halasztani, és 90 nap múlva újra kell kezdenie az egész immunizálási folyamatot az első adagtól. Egy nemrég közzétett kutatás szerint a Pzifer-BioNTech vakcina az első adag felvétele utáni 12 naptól biztosít mintegy 75 százalékos védettséget. Mirel Rădoi esetében – amennyiben a második teszt is pozitív eredményt mutat ki – az történhetett, hogy a beoltás pillanatában már meg volt fertőzve a SARS-COV-2-vírussal, amelynek jelenlétét az inkubációs időszakban nem tudták kimutatni.

A vb-selejtezőre behívott román légiósok (A Liga 1-ben szereplő játékosok névsorát később teszik közzé)
Kapus: Florin Niță (Sparta Prága), Ionuț Radu (Inter Milanó
Hátvéd: Vasile Mogoș (Chievo), Bogdan Țîru (Jagiellonia), Ionuț Nedelcearu (AEK Athén), Dragoș Grigore (Ludogorec), Alin Toșca (Gaziantep), Vlad Chiricheș (Sassuolo), Cristi Ganea (Aris Szaloniki), Adrian Rus (MOL Fehérvár);
Középpályás: Sergiu Hanca (KS Krakkó), Răzvan Marin (Cagliari), Alexandru Crețu (NK Maribor), Nicolae Stanciu (Slavia Prága), Ianis Hagi (Glasgow Rangers), Alexandru Maxim (Gaziantep), Alexandru Băluță (Puskás Akadémia), Erik Bicfalvi (FC Ural), Valentin Mihăilă (Parma), Dennis Man (Parma);
Csatár: Claudiu Keșerü (Ludogorec), George Pușcaș (Reading).

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?