U21-es foci Eb: Románia döntetlennel, Magyarország vereséggel kezdett

Fotó: MTIA házigazda magyar válogatott gól nélküli első félidőt követően 3-0-ra kikapott Németországtól szerdán, a magyar-szlovén közös rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, Székesfehérváron. Eközben Budapesten, a Bozsik Stadionban lejátszott másik csoportmeccsen a román ifiválogatott 1-1-es döntetlent játszott Hollandiával.

Beszorult a magyar ifiválogatott a Németország elleni mérkőzés első negyedórájában, Gera Zoltán tanítványai csak másodpercekre tudták megtartani a labdát. Egyre nyomasztóbbá vált a legutóbbi Eb ezüstérmesének fölénye, ám egy-két veszélyes távoli lövésen kívül komoly gólhelyzetet nem tudott kialakítani Bese Balázs kapuja előtt. A félidő végéhez közeledve felbátorodott a magyar csapat, de az ígéretes támadások bosszantó hibák miatt megakadtak.

A fordulás után is többet támadott Németország, és Lukas Nmecha fejesével megszerezte a vezetést. Nem kellett sokat várni a második találatra sem, az elalvó magyar védelem mellett Bote Baku lőtt a hálóba. Újabb néhány perc elteltével ismét Baku volt eredményes. A magyar csapat teljesen szétesetten, miközben a sokkal gyorsabban, pontosabban játszó ellenfél csak azért nem szerzett több gólt, mert Bese kiválóan védett.

Fotó: MTI

Az A csoport másik összecsapását budapesti Bozsik Stadionban rendezték meg, ahol Románia és Hollandia mérte össze tudását. A németalföldiek magukhoz ragadták a kezdeményezést, aminek negyedóra után az eredményjelző táblán is megmutatkozott a hatása: a 16. percben egy szögletet követően az ajaxos Perr Schuurs Andrei Vlad kapujába fejelte a labdát. A hollandok nem örülhettek sokáig, ugyanis alig négy perccel később Románia szabadrúgáshoz juott, amit Andrei Ciobanu mesterien varrt be a bal felsőbe. A gól után ismét mezőnyfölénybe került a holland csapat, viszont további gólok nem születtek.

A csoport második fordulójában német-holland és magyar-román mérkőzésekre kerül sor, ez utóbbit 19:00 órai kezdettel rendezik a Bozsik Stadionban. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

U21-es Európa-bajnokság
A csoport

  • Magyarország-Németország 0-3
  • Románia-Hollandia 1-1 

B csoport

  • Spanyolország-Szlovénia 3-0 
  • Csehország-Olaszország 1-1

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?