BL: továbbjutott a címvédő Real Madrid, 16 év után elődöntős az AC Milan

A címvédő Real Madrid a Chelsea elleni kettős győzelemmel jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjébe, míg a negyeddöntő olasz házi rangadóján az AC Milan döntetlent játszott a Napoli elleni visszavágón, így megőrizte az első meccsen szerzett előnyét.

A kedd esti revánson nagyon sokáig úgy is vezetett 1–0-ra a Napoli vendégeként a milánói csapat, hogy Oliver Giroud a gólja előtt kihagyott egy tizenegyest. Aztán az első félidő hajrájában, miután Rafael Leao a saját térfelének közepéről indított szólója után hozta kihagyhatatlan helyzetbe a francia csatárt, Giroud megszerezte a vezetést a vendégeknek.

Volt miért visszavágniuk a nápolyiaknak, ugyanis az AC Milan áprilisban kétszer is legyőzte BL-negyeddöntős riválisát, hiszen előbb a bajnokságban Nápolyban osztott ki egy 4–0-s pofont a Milan, majd a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata között az első meccset is megnyerte.Giroud megköszönte Leaónak, hogy gólt rúgatott vele | Fotó: Agerpres/EPA

A szünet előtt ugyan Osimhen is betalált, de gólját kezezés miatt érvénytelenítette a játékvezető. A második félidő rögtön egy nagy Kvarachelia-helyzettel indult, de hiába próbálkoztak becsülettel a hazaiak, a nagyszerűen védekező vendégek esélyt sem adtak az egyenlítésre. A végkifejlet hihetetlenül izgalmasra sikeredett, hiszen Di Lorenzo jobb oldali beadását Tomori kézzel blokkolta a tizenhatoson belül, de Kvarachelia tizenegyesét Maignan, az AC Milan kapusa kivédte.

A Napoli a 93. percben Raspadori beadása után Osimhen fejesével ugyan egyenlített (1–1), de a döntetlen a Milannak kedvezett, amely 2007 óta először jutott elődöntőbe a Bajnokok Ligájában (akkor a Liverpool elleni fináléban meg is nyerte a sorozatot).

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A kedd esti másik visszavágón a kétgólos előnnyel Londonba utazó Real Madrid magabiztos játékkal ugyanolyan arányban győzte le a Chelsea-t, mint egy hete a spanyol fővárosban. A második félidő elején Rodrygo hagyta ott a szélen Chalobah-t, középre adta a labdát, majd Benzema sikertelen lövési kísérlete után visszakapta azt Viníciustól, és közelről a kapuba lőtt – vezetett a BL-címvédő! Tíz perccel a vége előtt minden kérdés eldőlt: Vinícius passzolt Valverdéhez, aki két szép csellel bejátszotta magát a tizenhatosról az ötösig, majd középre adott Rodrygónak, akinek nem volt nehéz egy lapos lövéssel dupláznia.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó
SSC Napoli (olasz)–AC Milan (olasz) 1–1 (0–1), gólszerzők: Osimhen (90+3.), illetve Giroud (43.); továbbjutott az AC Milan 2–1-es összesítéssel
Chelsea (angol)–Real Madrid (spanyol) 0–2 (0–0), gólszerző: Rodrygo (58. és 80.); továbbjutott a Real Madrid 4–0-s összesítéssel, kettős győzelemmel
A szerdai program: Internazionale (olasz)–Benfica (portugál) (az első meccsen 2–0), Bayern München (német)–Manchester City (angol) (az első meccsen 0–3)

Kapcsolódók

Kimaradt?