BL: címvédő Real Madrid és a történelmet író Napoli is a nyolc közé jutott

A Real Madrid és a Napoli is megnyerte szerda este a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóját is az idegenbeli győzelem után, így a spanyol és az olasz csapattal vált teljessé a negyeddöntő mezőnye.

Ez még kimaradt: a madridi Valverde és a liverpooli Alisson csatája | Fotó: Agerpres/EPAA Real az idegenbeli 5–2 után 1–0-ra múlta felül odahaza a Liverpoolt, így címvédőhöz méltón jutott tovább az angol csapat ellen. Bár a visszavágón kevés gól esett, izgalmakban nem volt hiány: a nagy iramú meccsen látványos technikai megoldásokat mutattak be a játékosok, a kapusok bravúros védésekkel őrizték meg a hálót egészen a hajráig, amikor is a spanyol gárda megszerezte a győztes találatot. Vinícius estében passzolt Benzemához, aki az üres kapuba helyezett, viszont az akciónál megsérült, és le kellett cserélni.

A Napoli az Európa Liga-győztes Eintracht Frankfurtot fogadta kényelmes helyzetben, hiszen Németországban nyert az olasz bajnokság listavezetője. Nápolyban a német drukkerek „átrendezték” az utcai berendezést a meccs előtt, de a pályán a hazaiak rendeztek tűzijátékot, és magabiztos, háromgólos győzelmet arattak. A Napoli történets során először jutott a legrangosabb klubsorozat legjobb nyolc csapata közé, ahol ezúttal három olasz gárda is verseng.

Bajnokok Kigája, nyolcaddöntő, visszavágó
Real Madrid (spanyol)–Liverpool (angol) 1–0 (0–0), gólszerző: Benzema (79.); továbbjutott a Real Madrid, 6–2-es összesítéssel
Napoli (olasz)–Eintracht Frankfurt (német) 3–0 (1–0), gólszerzők: Osimhen (45+2. és 53.), Zielinski (64., 11-esből); továbbjutott a Napoli, 5–0-s összesítéssel.
A negyeddöntő mezőnye: Chelsea (angol), Benfica (portugál), Bayern München (német), AC Milan (olasz), Internazionale (olasz), Manchester City (angol), Napoli (olasz), Real Madrid (spanyol). A párharcok párosításait péntek kora délután sorsolják ki a svájci Nyonban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?