Bajnokok Ligája: előnyben a Borussia és a Benfica

A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szerdai játéknapján a Borussia Dortmund hazai pályán egygólos előnyt szerzett a Chelsea ellen, míg a Bruges-ben diadalmaskodó Benfica fél lábbal a nyolcaddöntőben érezheti magát.

Borussia–Chelsea – ez a forma | Fotó: Agerpres/EPAHelyzetekben nem volt hiány Dortmundban, jó iramú, élvezetes 45 percet produkáltak a csapatok, de gól nem esett. Térfélcsere után a Borussai villámgyors kontra végén megszerezte a vezetést: Karim Adeyemi labdával is simán lefutotta a 120 millió euróért vásárolt Enzo Fernándezt, majd elhúzta a labdát Kepa mellett, és éles szögből a kapuba gurított. A német csapat egygólos előnnyel utazhat a londoni visszavágóra, ahol hasonlóan izgalmas meccsre van kilátás.

A csoportkörben a PSG-t megelőző portugál Benfica a meglepetésre nagyon simán továbbjutó belga FC Bruges otthonában lépett pályára. A belgák kezdték lendületesebben a találkozót, de a portugálok a második félidőben érvényesítették a papírformát, és 2–0-s győzelmet arattak, és fél lábbal már a negyeddöntőben érezhetik magukat.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Borussia Dortmund (német)–Chelsea (angol) 1–0 (0–0), gólszerző: Adeyemi (63.)
FC Bruges (belga)–Benfica (portugál) 0–2 (0–0), gólszerzők: Joao Mário (51., 11-esből), Neres (88.)
A visszavágókat március 7-én rendezik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?