BL: A Fradi fél lábbal már továbbjutott, az FCSB sorsa még nem dőlt el

Döntetlenről várja a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének visszavágóját az FCSB labdarúgócsapata. Az FCSB 1-1-re mérkőzött meg kedden hazai környezetben a Maccabi Tel Aviv gárdájával. A Ferencváros eközben fél lábbal már továbbjutott, miután 5-0-ra legyőzte a vendég The New Saints csapatát.

Az FCSB-nek nem volt könnyű feladata, hiszen az izraeli alakulat korántsem egyszerű ellenfél. Ezt a kedd esti, bukaresti meccsen is megmutatták, bár a játék alapján a román bajnok nem játszott alárendelt szerepet, a helyzetek alapján pedig kedvezőbben is alakulhatott volna számára a végeredmény.

Az FCSB döntetlenre mérkőzött a Maccabival | Fotó: Agerpres

A csereként beállt Dan Biton a 71. percben szerezte meg a vezetést a vendégeknek, de Dawa a 76. percben befejelte az egyenlítő találatot. Rögtön ezután előnybe is kerülhetett volna az FCSB, de Edjouma óriási ziccert hagyott ki amikor az üres kapu mellé lőtte a labdát. A hajrában még próbálta nyomás alá helyezni a vendégeket a román bajnok, de Alexandru Musi „elsétált” a győztes gól mellett. 1-1-lett így a végeredmény, a továbbjutás pedig a jövő heti visszavágón dől el, amikor is a Maccabi Budapesten fogadja a román bajnokot.

A Fradi fél lábbal már a harmadik fordulóba jutott | Fotó: MTI

Nem kell izgulnia ugyanakkor a Ferencvárosnak, amely gyakorlatilag már a kedd esti első meccsen eldöntötte a továbbjutást a jóval gyengébb walesi csapat ellen. Az első félidőben Traore duplázott, majd Zachariassen növelte az előnyt háromgólosra. A szünet után Traore mesterhármasig jutott, majd Marquinhos „büntette meg” a The New Saints csapatát. Az 5-0-s hazai győzelem után a jövő heti, idegenbeli visszavágó már csak formalitásnak tűnik, a magyar bajnok készülhet a harmadik selejtezőkörre.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?