banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Sorsoltak az európai klubtornákra

Miután egy nappal korábban a Bajnokok Ligájában szereplő FCSB labdarúgócsapata, valamint az Európa Ligában induló Vajdahunyadi Corvinul ellenfelet kaptak az első selejtezőkörre, szerdán már azt is megtudták, hogy továbbjutásuk esetén ki ellen folytathatják a nemzetközi szerepelést. Ugyancsak szerdán sorsolták ki a Konferencia Liga második selejtezőkörének a párosításait is.

A BL-ben induló FCSB már nem volt kiemelt a második kör sorsolásakor, így egyértelmű volt, hogy nem lesz könnyű dolga a folytatásban. Elkerülte viszont a Ferencvárost és a PAOK gárdáját, helyettük a legeredményesebb izraeli alakulatot, a Maccabi Tel-avivot húzta arra az esetre, ha a papírformának megfelelően sikerrel zárja a San Marinó-i Virtus elleni csatáját. A Ferencváros ugyanakkor kiemelt volt, a walesi The New Saints és a montenegrói Decic közötti párharc továbbjutója ellen kezd a július 23-24., illetve július 30-31-én rendezendő második körben.

Az Európa Ligában érdekelt Román Kupa-győztes Vajdahunyadi Corvinulnak másodosztályos alakulatként minden bizonnyal már az első körben nehéz feladata lesz a magyarországi Paks gárdája ellen. Továbbjutása esetén horvát csapat, a Rijeka vár rá a második körben. Veresége esetén viszont a Konferencia Ligában folytathatja – akárcsak az FCSB, amelyik ott az észt Flora Tallin és a szlovén Celje csata vesztesével játszana –, ahol a ciprusi AEK Larnaca lesz az ellenfél.

A Konferencia Liga második selejtezőkörében kezd ugyanakkor a Kolozsvári CFR, amelyik a szerdai sorsolás eredményeként a fehérorosz Neman Grodno lesz az első ellenfele. A Craiovai Universitatea a bolgár Botev Plovdiv vagy a szlovén Maribor alakulatával játszik jövő hónapban a harmadik legrangosabb európai klubtornán.

A magyarországi csapatok közül a Puskás Akadémia az ukrán Dnyipro ellen kezd, míg a Fehérvár FC az azeri Sumqayittal mérkőzik meg a KL második körében.

(Nyitókép: UEFA)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?