Új rendezésben mutatja be A sevillai borbélyt a Kolozsvári Magyar Opera

Gioachino Rossini A sevillai borbély című operáját mutatja be május 10-én a Kolozsvári Magyar Opera Szabó Emese rendezésében. Rossini művét a társulat 11 év után új produkcióként új szereposztással játssza, közölte az intézmény.

A sevillai borbély mintha a tavaszi zsongással érkezne a Kolozsvári Magyar Opera 2021/2022-es évadának utolsó bemutatójaként. A sziporkázó zenét, a szellemes történetet a társulat már javában próbálja, a színpadon vidám, kreatív alkotási folyamat zajlik, a mű zenei komplexitását tartalmas játékká formáljuk”– fogalmazott Szabó Emese rendező.A sevillai borbély próbáján | fotók: Török Ádám

A történet szerint Rosina kezéért Almaviva gróf és a lány gyámapja, Bartolo doktor vetélkedik, a szálakat pedig a ravasz borbély, Figaro bonyolítja, aki azon dolgozik, hogy a lány Almavivával keljen egybe.

Almaviva grófot Bardon Tony, Figarót Balla Sándor, Bartolót Cristian Hodrea, Don Basiliót Szilágyi János, Rosinát Blatniczki Dóra, Bertát Modra Noémi, a katonatisztet Gergely Arnold, Ambrosiót Peti Tamás Ottó, Fiorillót Kincses Márk, a jegyzőt Rétyi Zsombor, a cselédet Bálint Zsuzsa alakítja. Közreműködik a Kolozsvári Magyar Opera férfikara és zenekara, vezényel Nagy Gergő.

Díszlettervező Venczel Attila, jelmeztervező Ledenják Andrea, hangversenymester Barabás Sándor, Ferenczi Endre, karigazgató Kulcsár Szabolcs, korrepetitor Horváth Zoltán, Nagy Gergő, Veress Gáspár, ügyelő Venczel Péter, súgó Kondrát Bea.

Az előadásra jegyek kaphatóak online az eventbook.ro oldalon, valamint az intézmény jegypénztáránál hétfőtől péntekig 10 és 14 óra között. A jegypénztár előadások előtt két órával nyit.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?