Több mint 186 ezren fordultak meg az Electric Castle különkiadásán

Az Electric Castle vasárnap zárult 2021-es különkiadásán tíz nap alatt több mint 186 ezren fordultak meg, írja a szervezők közleményére hivatkozva a Cluj24.ro.

A fesztivált az első hétvégén a szokásos helyszínén, a bonchidai Bánffy-kastély udvarán, majd többmint 20 kolozsvári helyszínen szervezték meg, a tíz napos rendezvényen 250 hazai és külföldi előadó lépett fel.

A szervezők összesítése szerint a leglátogatottabb koncert most először helyi előadóé, a Subcarpați együttesé volt, ők csütörtök este léptek fel a főtéri színpadon.

A fesztivál igazgatója, Mihai Păun kollektív gyakorlatnak nevezte az idei fesztivál, amely során a szervezők és a közönség is „újra megtanult önmaga lenni”, „visszatért az életbe”. Az EC_Specialt mindössze két hónappal ezelőtt kezdték szervezni, amikor biztosság vált, hogy a járványügyi szabályozás lehetővé teszi a szabadtéri rendezvények megszervezését.

A szervezők azt is hangsúlyozták, hogy a fesztiválon árusított élelmiszer alapanyagainak 70 százaléka Erdélyből származott. Összesítésük szerint Bonchidán a burgerek, Kolozsváron a tacos hódított leginkább a résztvevők körében, a legnépszerűbb ital pedig a sör volt.

A résztvevőknek több mint fele be volt oltva koronavírus ellen, a többiek negatív teszteredményt vagy a fertőzésen való átesést igazoló dokumentumot mutattak fel. Péntekig több mint 3 650-en éltek az ingyenes gyorstesztelés lehetőségével, amit a Medlife hálózat ajánlott fel a fesztivál résztvevőinek. A tesztet igénylők közül a közegészségügyi igazgatóság szerint négyen bizonyultak pozitívnak, őket karanténba irányították.

A 2022-es Electric Castle fesztivált július 13. és 17. között szervezik meg Bonchidán, és már bejelentették az első fellépőket is: ott lesz a Twenty-One Pilots, Gorillaz és a Deftones. Bérletek elővételben augusztus 18-ig 150 lejes áron válthatóak itt.

(Címlapfotó: az Electric Castle Facebook-oldala)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?