Több mint 56 ezren buliztak az Electric Castle első hétvégéjén

Több mint 56 ezren vettek részt összesen az Electric Castle fesztivál első, bonchidai hétvégéjén, közölték a szervezők. A járványhelyzetben megszervezett első nagy romániai zenei fesztivál hétfőn Kolozsvárra költözik.

Pénteken 13 ezren, szombaton 25 ezren, vasárnap pedig 18 ezren buliztak a bonchidai Bánffy-kastély udvarán, összegeztek a szervezők. A közleményük szerint több mint 1000 külföldi látogatója volt a fesztiválnak Hollandiából, Németországból, Franciaországból, Belgiumból és Magyarországról.

A legnépszerűbb előadók között volt HVOB, Sigma, Ben Bohmer, DJ Marky, utóbbi a szervezők szerint több mint 25 órát utazott, és 10 napot karanténban töltött Mexikóban azért, hogy felléphessen Bonchidán.Fotók: Vlad Sulea/Electric Castle

A fesztivál bonchidai része különösebb incidensek nélkül zárult, jelentette hétfőn a rendezvényt felügyelő csendőrség. A közlemény szerint összesen 85 kihágást állapítottak meg drogterjesztéssel és –fogyasztással kapcsolatban, 6 esetben közrendsértéssel és csendháborítással kapcsolatban, a közlekedési szabályok megszegése miatt, illetve a kereskedelmi egységek esetében az elektronikus kasszagépek hiánya miatt pedig összesen 82 esetben büntettek. Emellett 36 sofőrnek vették el a hajtási engedélyét. A fesztivál ideje alatt 125 személynek nyújtottak elsősegélyt, közölték.

Hét napra Kolozsvárra költözik az Electric Castle

Hétfőtől kolozsvári köztereken, a történelmi városközpont több részén, a főtéren és a Fellegváron zajlanak a fesztivál rendezvényei. Az egy hét alatt több száz előadó lép fel, és látványos új média-installációk lesznek láthatóak a főtéren, az egykori puskaporraktárnál, a Fellegváron, a Belvedere szálló környékén, az Akadémiai Könyvtár homlokzatán, a Diákművelődési Háznál, a Tranzit Háznál, és a fellegvári Ejtőernyősök Tornyánál. Augusztus 11. és 14. között a fenntartható életmódról lesznek beszélgetések a fellegvári EC Gardenben.

Az EC_Special kolozsvári rendezvényein oltási igazolás, 72 óránál nem régebbi, negatív PCR-teszt eredmény, 24 óránál nem régebbi, negatív antigén-gyorsteszt, vagy legalább 15, legfeljebb 180 napja kiállított, a koronavírus-fertőzésen való átesést igazoló dokumentum felmutatásával lehet részt venni. A résztvevők ingyenes gyorstesztet végeztethetnek a MedLife kolozsvári klinikáin, ha bejelentkeznek a 0264 960-os telefonszámon.

A 12 év alattiaknak ingyenes a belépés, amennyiben érvényes jeggyel vagy bérlettel rendelkező felnőtt kíséri őket. További információk az electriccastle.ro oldalon olvashatóak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT



Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?