Tehetség és mentális betegség – argentin dokumentumfilmet mutat be ingyenesen a KineDok

Február 17. és 22. között ingyenesen nézhető az Eastsilver.net platformon a 7. KineDok sorozat egyik legmeghatóbb filmje, a cseh-francia-argentin koprodukcióban készült Sólo.

A 2019-es, 84 perces alkotás Martín Perano argentin zongorista és zeneszerző történetét meséli el. A fiatal virtuóz életét feje tetejére állítja egy mentális betegség, ezek után pedig megpróbál visszatérni az életéhez az otthon falain kívül, a színpadokon, miközben új szerzeményén dolgozik. A Sólo a tökéletesség és az alkotás megszállott kereséséről szól, valamint egy emberi lényről, aki saját törékenységéből merít erőt.

A filmhez vezető ingyenes megtekintő linket a kinedok@oneworld.ro címre küldött levélben vagy a KineDok Romania Facebook-oldalra küldött üzenetben lehet igényelni, közölték a szervezők. A filmet angol felirattal vetítik.

Február 21-én, este 8-tól beszélgetést is szerveznek a filmről a KineDok programban résztvevő országok – Csehország, Szlovákia, Magyarország, Horvátország, Grúzia és Románia – szakértőivel, az angol nyelvű beszélgetést a KineDok International Facebook-oldalán közvetítik.

A KineDok Románia koordinátora a One World Romania Egyesület, a program dokumentumfilmek informális közegben történő alternatív terjesztésével foglalkozik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?