Tíz francia játék-és dokumentumfilm érhető el a MyFrenchFilmFestivalon

Tíz francia játék- és dokumentumfilmet, valamint 20 rövid- és animációs alkotást tekinthetnek meg az érdeklődők február 15-ig a MyFrenchFilmFestivalon, az esemény honlapján és a Cinego oldalán.

A MyFrenchFilmFestival válogatásban olyan filmeket láthatnak a nézők, mint Sébastien Lifshitz Ha már fel kell nőni című dokumentumfilmje, amely Emma és Anais barátságát követi nyomon 13 éves koruktól felnőtté válásukig. Személyes történetükön keresztül egy ritka portré rajzolódik ki Franciaországról, a közelmúlt történelméről – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban. Stéphane Riethauser Madame című dokumentumfilmje egy nagymama és unokájának intim beszélgetését mutatja be.Ha már fel kell nőni (Adolescentes)

A programban több vígjáték is szerepel. Hafsia Herzi Neked is jár a szerelem című romantikus filmjében Lila mindennél jobban szereti Rémi-t, ezért nehezen éli meg hűtlenségét és a szakításukat. Egy nap Rémi bejelenti, hogy elmegy egyedül Bolíviába, hogy végiggondolja az életét, és megértse az elkövetett hibáit.

Az Ez mekkora! című vígjáték történetében Claire világhírű zongorista, aki körbejárja a világot, férje és egyben ügynöke, Frédéric segítségével. A pár tökéletes harmóniában él egymással és nem akarnak gyerekeket, ám történik velük valami, ami felbolygatja eddigi életüket.

Christophe Blanc Just Kids című drámája története szerint miután a három testvér, Jack, Lisa és Mathis elvesztették szüleiket, meg kell küzdeniük magukért. A 19 éves Jack kérvényt nyújt be, hogy gyámja lehessen testvéreinek és hamarosan ő felel mindenért.

A 2019-es Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon közönségdíjjal jutalmazott Camille című filmben a címszereplő a fiatal és idealista fotóriporter Közép-Afrikába utazik, hogy tudósítson a készülődő polgárháborúról. Camille-t nemcsak az ország, hanem hamarosan az események forgataga is magával ragadja.Camille

A fesztivál válogatásban szerepel még egyebek mellett Jean Cocteau Orphée című klasszikus fantasy filmje, amely a jelenbe helyezi Orfeusz tragédiáját.

A filmek francia nyelvűek, a legtöbbhöz társul magyar és angol felirat, egy részük pedig csak angol felirattal érhető el. A játék- és dokumentumfilmeken kívül még ingyenesen tekinthető meg 20 rövid- és animációs film a www.MyFrenchFilmFestival.com oldalon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?