Mesterséges intelligencia segítségével „támasztják fel” Andy Warholt

Mesterséges intelligencia segítségével szerepel Andy Warhol egy róla szóló, márciusban képernyőkre kerülő netflixes dokumentumfilm-sorozatban. Az amerikai pop-art központi figurája naplóiból olvas majd fel a filmben, írta az artnews.com.

Andrew Rossi, a The Andy Warhol Diaries (Andy Warhol naplói) című sorozat fejlesztője az Andy Warhol Alapítvány engedélyével folyamodott a szokatlan, filmkészítőket megosztó megoldáshoz. Az alkotó szerint a mesterséges intelligencia bizonyára felkeltette volna Warhol érdeklődését.

A produkció Blake Gopnik közel 1000 oldalas, 2020-as életrajzát és a Whitney Museum 350 Warhol-művet felvonultató 2018-as retrospektív kiállításán alapszik. „Andy Warhol legjelentősebb műalkotása Andy Warhol” - hangzik el a film előzetesében. A képzőművész, reklámrajzoló, festő és avantgárd filmkészítő 1987-ben hunyt el.

Bár a halott személyek mesterséges intelligencia segítségével történő „feltámasztása” etikai kérdéseket vet fel, az utóbbi időben több nagy költségvetésű dokumentumfilmben használták, többek között a Beatles Let It Be című albumának gyártásáról szóló Get Back sorozathoz.

(Címlapfotó: Jack Mitchell/Wikipedia)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?