Sean Penn Ukrajnába utazott, és az orosz invázióról forgat

Sean Penn Ukrajnába utazott, és az orosz invázióról forgat dokumentumfilmet a Vice Studios részére, írja a Variety. A hírt a gyártó erősítette meg a lapnak. Mint írták, az Oscar-díjas színész csütörtökön jelen volt egy kijevi sajtótájékoztatón, ahol az ukrán kormány képviselői számoltak be a válságról.

A dokumentumfilmet a Vice Studios, a Vice World News és az Endeavor Content gyártja.

Penn, aki a Milk és a Mystic River című filmekért kapott Oscar-díjat, egyébként már 2021 novemberében járt Ukrajnában, és találkozott a hadsereg képviselőivel, hogy előkészítse a dokumentumfilmet. Mostani látogatásán járt az elnöki irodában és beszélt Irina Verescsuk miniszterelnök-helyettessel, illetve helyi újságírókkal is.

Az államelnöki hivatal közleményt is adott ki ez alkalomból, amelyben azt írják, a rendező azért érkezett Kijevbe, hogy rögzítse mindazt, ami Ukrajnában történik, és „elmondja a világnak az igazat az orosz invázióról”. „Sean Penn azok közül való, akik ma támogatják Ukrajnát. Az országunk hálás neki a bátorságáért és becsületességéért” – fogalmaz a közlemény, hozzátéve, hogy bizonyos nyugati politikusokból hiányzik ez a fajta bátorság. Mint írják, minél több ilyen ember támogatja Ukrajna szabadságát, annál gyorsabban meg tudják állítani Oroszország „kegyetlen invázióját”.

Sean Penn több háborúellenes és humanitárius akcióban vett már részt. 2020-ban a Discovery Plus Citizen Penn című dokumentumfilmje például a színész Haiti segélyszervezetének megalapításáról szól. A Community Organized Relief Effort nevű szervezet a 2010-es földrengések áldozatain hivatott segíteni, de a koronavírus-tesztelés és -oltás megszervezésében is közreműködött.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?