Megszervezik szeptemberben a nagybányai Főtér Fesztivált

16. alkalommal szervezik meg szeptember 13. és 19. között a nagybányai Főtér Fesztivált a Cinteremben.

A szervezők közleménye szerint Nagybányára látogat a Helikon folyóirat szerkesztősége, lesz slam-poetry a NEST szervezésében, lesznek képzőművészeti kiállítások, filmvetítések is. Kerekasztal-beszélgetést szerveznek a kortárs magyar irodalom neves alkotóival, jelen lesz Fábián Janka, Demény Péter és Nyáry Krisztián. A nagybányai művésztelep 125 éves fennállását könyvbemutatóval ünneplik.

A gyereknek és fiataloknak szervezett programok között lesz a gyergyószentmiklósi Halvirág Bábszínház és a Fonogram-díjas Veronaki együttes fellépése. A diákok a már hagyománnyá vált Diáknapok és Nekem5nyolc vetélkedősorozaton ügyeskedhetnek. Továbbá lesz bicikliverseny, aszfaltrajz, bábkészítés és még sok más is.

A zenei felhozatalt ismét magyarországi előadók gazdagítják, jön a Haraszti Ádám Projekt, az Aurevoir együttes, a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann, a Carson Coma, de az erdélyi Bagossy Brothers Company is.

A fesztivál teljes ideje alatt a már megszokott állandó programok várják a résztvevőket, a kézműves vásár, a könyvvásár és a míves sátor.

A Főtér Fesztivál idén a Berkeszi Piknik szervezőpartnere is, a rendezvényt a fesztivál előtti hétvégén tartják a Nagybányához közeli településen.

Kapcsolódók

Kimaradt?