Az ifjúsági főváros címhez alkalmazkodik a nagybányai Főtér Fesztivál

A Kiscsillag és a Honeybeast is fellép a 2018-as Főtér Fesztiválon szeptember 10. és 16. között. A családi programok mellett több ifjúsági program lesz, hiszen Nagybánya elnyerte a Románia Ifjúsági Fővárosa címet, közölték a szervezők.

Külön napot szentel az ifjúságnak a fesztivál csütörtökön, ekkor szervezik meg a második Diáknapokat, és Metalon koncert is lesz. A családoknak ajánlják a szombati napot, külön hangsúlyt fektetve a többgenerációs programokra.Emellett a nagybányai hagyományok és értékek, a közösségi élet bemutatása sem marad el: hétfőn a 300 éves Szentháromság-templom jubileumát ülik, de nem megemlékeznek Mátyás királyról, illetve Tersánszky Józsi Jenő író születésének 130-ik évfordulójáról is.

Új helyszínnel bővül a fesztivál, a Híd utcai Podul Viilor 9. teraszán Demény Péter költő, író, műfordító tart előadást, emellett a nagybányai Harry Potter Klub kvízjátékot szervez V.-VIII. osztályosok számára. A Nyugdíjasok Klubja meghívja testvérszervezetét egy előadásra, és az Újvárosi Református Egyházközség meghívására a Nagyvárad-Velencei Református Egyházközség ifjú tagjai is bemutatkoznak. A kisebb programpontok közé tartozik a profi kaszkadőr kerékpárosok izgalmas előadása, a falmászás, tollaslabda, illetve a különböző kiállítások is.

Lesz Misi Mókus bábszínházi előadás, a budapesti Madách Színház musicalt mutat be, ugyanakkor a Bekecs néptáncegyüttes is fellép. A 2005-ben Lovasi András által alapított, alternatív zenét játszó Kiscsillag, és a fiatal családok kedvence, a Honeybeast is koncertezik a Főtér Fesztiválon, de a Bagossy Brothers Company is zenélni fog. Utolsó nap, vasárnap, pedig egy meglepetéskoncerttel vagy előadással zárul az egyhetes fesztivál.

Kapcsolódók

Kimaradt?