KultúrPark: ismét lesz szabadtéri koncert és filmvetítés-sorozat Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgyön ezen a héten startol a KultúrPark nyári rendezvénysorozat a Kónya Ádám Művelődési Ház udvarán, az ’56-os emlékparkban. Az előző évekhez hasonlóan, idén is színes zenei programokat és változatos filmeket kínálnak. Szerdánkét este 21.30-tól szabadtéri filmvetítéseket tartanak és péntek esténként 19.00 órai kezdettel a zenéé lesz a főszerep.

Ezen a héten, pénteken a helybéli MoniAcustique együttes és Adrian Nour, a bukaresti Operett és Musical Színház előadóművészének közös fellépésével veszi kezdetét a KultúrPark. Az A night to remember című koncerten a gipsy swing és a balkáni klezmer hangulata ötvöződik közismert francia és portugál dalokkal. Az Opra Mónika sepsiszentgyörgyi zenetanár és előadóművész nevével fémjelzett zenekar és Adrian Nour duettjei színezik az emlékezetesnek ígérkező koncertet.

A zenekar tagjai: Opra Mónika (ének), Adrian Nour (ének), Kertész János (zongora), Kertész Huba (akusztikus gitár, bandjo, ukulele), Éltes Áron (szaxofon, klarinét), Gyergyai Szabi (basszusgitár). A koncertre jegyet váltani a Városi Kulturális Szervezőirodában, valamint a helyszínen, egy órával az esemény kezdete előtt lehet.

A Moni Acustique | Fotó: Facebook

Gyerekkoncert, dzsessz, népi muzsika, színház, költészet és zene

A nyár további részében számos zenei csemegével készülnek a sepsiszentgyörgyi KultúrPark szervezői. Így július 22-én a legkisebbekre is gondolva az Égen – Földön zenekar ad gyermekműsort óvodásoknak és kisiskolásoknak. A koncerten kilenc állatot, madarat, s legalább ennyi hangszert mutatnak be a zenészek. A kicsik számára izgalmasnak ígérkező koncerten a hagyományosnak számító gitár, basszusgitár, bendzsó és billentyűk mellett a muzsikusok olyan különleges hangszereket is megszólaltatnak, mint az ukulele, a cajon, a shaker vagy a doromb.

Július utolsó péntekén az Impro-Víziók saját zenei repertoárral lép közönség elé. A két hegedű, nagybőgő, valamint cimbalom nyújtotta lehetőségeket kihasználva, az együttes tagjai egyedi módon ötvözik a klasszikus zenét a népi muzsikával és a dzsesszel.

Jövő hónapban is színes a KultúrPark ajánlata, így augusztus 5-én a színház, költészet és zene egymásra hatásából létrejövő kultúrcsemegére invitálják az érdeklődőket. A Transzylvanian Bú Boys együttes Jack Cole dalaiból című produkciója Kovács András Ferenc Jack Cole daloskönyve című kötetének megzenésítéséből jött létre, amelyet először 1997 decemberében mutattak be a sepsiszentgyörgyi közönségnek.

Ezt követően augusztus 12-én az Erdélyi Dudás Rend szórakoztatja majd a középkori világi zene kedvelőit. Dalaikban több száz éve kihalt nyelvek kelnek újra életre, repertoárjukban harmonikusan egészülnek ki a saját szerzemények a középkori dalokkal, sajátos hangszerelésben. Augusztus 26-án a KultúrPark utolsó napján a sepsiszentgyörgyi Slang Gospel Band örvendezteti meg a modern amerikai gospel műfaj kedvelőit. Az együttes a Voces kórussal valamint Luiza Zan dzsesszénekesnővel kiegészülve szórakoztatja majd a nagyérdeműt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?