Startol az ország legnagyobb motorostalálkozója Hargitafürdőn

Két évet kellett várni, hogy új helyszínen mutatkozhasson be az ország legnagyobb motorostalálkozója, a SZMÖ Biker Festival. Az akadályok elhárultak, július 7–10. között, csütörtöktől vasárnapig nem is annyira motorbőgéstől, mint inkább élő zenétől lesz hangos a festői környezetben található Hargitafürdő.

A Székelyföldi Jótékonysági Motorostalálkozót és Rockfesztivált 2013-ban szervezte meg először öt székelyföldi motorosklub, amelyek úgy döntöttek, hogy a saját, kisebb találkozóik helyett egy közös, többnapos motorosfesztivált szerveznek. A kezdetben kétnapos, majd négynapossá bővült rendezvény sikeresen vette át az egykori legendássá vált szejkefürdői Rockmaratonok helyét, és időközben az ország legnagyobb motorostalálkozójává nőtte ki magát, több ezernyi látogatóval, tucatnyi fellépővel, két színpaddal, kiegészítő rendezvényekkel.

Új helyszínen mutatkozik be a motorostalálkozó | Fotó: SZMÖ/Facebook

2018-ban SZMÖ Biker Festiválra igazították a rendezvény nevét, a helyszín azonban maradt a régi, a Szentegyháza Gyöngye termálfürdő. A tavalyelőtti nyolcadik kiadás lett volna az első, amelyet egy új helyen, a Csíkszeredától 22, Székelyudvarhelytől 46 kilométerre található Hargitafürdőn rendeztek volna meg, a járvány azonban mindent átírt. A kézdivásárhelyi Flagellum Dei MC, a székelyudvarhelyi Independent Eagles MC, a kászoni KMB Motors MC, a csíkszeredai Rebel Wolves MC és a szászrégeni Sons of Attila RC az utolsó pillanatig remélte, hogy talán valami csoda folytán javul a helyzet, ráadásul tucatnyi zenekarral is kellett egyeztetniük, ezért a halasztás mellett döntöttek. Az egy év várakozásból kettő lett, idén azonban elhárultak az akadályok, a négynapos rendezvény végre bemutatkozhat az új helyszínen, Hargitafürdőn.

Időközben, a csíkszeredai Kultusz együttes jóvoltából Motoros Összefogás címmel megszületett a fesztivál himnusza is, amelyben Rudan Joe is közreműködik, az említettek mellett pedig a fellépők között találjuk többek közt a Bikinit, Nagy Ferót és a Beatricét, a Moby Dicket és a Zorallt is.

Rudán Joe a fesztivál visszatérő vendége | Fotó: SZMÖ/Facebook

A koncertek mellett számos kiegészítő programmal várják a szórakozni vágyókat, a humoros pillanatokról Pittyes 2-es és Gyufa, illetve a Székely Góbék gondoskodnak, a szervezők ügyességi vetélkedőkkel, motoros kiállítással, utcazenével, tábortűzzel, retrock bulival is készülnek.

Természetesetesen ezúttal sem marad el a tombolajáték, a főnyeremény egy 1100 köbcentis BMW. A motoros felvonulás sem hiányozhat a programból, pénteken 16 órától a csíkszeredai Szabadság téren, illetve a székelyudvarhelyi Jézus Szíve kápolnánál gyülekeznek a motorosok, akik a Tolvajos-tetőn lévő Hármas-keresztnél találkoznak, és innen vonulnak együtt tovább Hargitafürdő felé.

A fesztivál területén ingyenes a sátorozás, ugyanakkor a parkolók száma korlátozott, elképzelhető, hogy teltház esetén lezárják az útszakaszt, ezért a szervezők Csíkszeredából Hargitafürdőre oda-vissza külön buszjáratot biztosítanak. Bővebb információval a SZMÖ Biker Festival Facebook-oldalán szolgálnak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?