Újra autós hegyiverseny házigazdája lesz Csíkszereda

Szintet lépett a tavaly sikerrel bemutatkozott Hargita Hill Climb Challenge (HHCC), a hegyiverseny idén az országos bajnokság futamaként került a versenynaptárba. Külföldi nevező is van a mezőnyben.

Pénteken látványos megnyitóval veszi kezdetét Csíkszereda főterén a második alkalommal megszervezett Hargita Hill Climb Challenge (HHCC) hegyiverseny. A Ritner Béla-emlékversenyként is emlegetett verseny házigazdái már az elmúlt évben célul tűzték ki, hogy idén magasabb kategóriában jegyezhető versenyt szerveznek. Ez meg is valósult: az országos bajnokság ötödik futama immár 1-es szorzójú, és hatvankét pilóta vesz részt a viadalon – közölték szerdai sajtótájékoztatójukon a szervezők.

„Egyik legkedvesebb és legadrenalindúsabb eseményünk előtt állunk, és örülök neki, hogy a tavaszi időpont nyárira módosult, mert jobb időjárási körülmények között, a nézők számára is előnyösebb feltételek közepette tudjuk megszervezni a versenyt” – mondta Korodi Attila polgármester a szervezőkkel és partnerekkel közös sajtóeseményen. Fotó: Harghita Challenge

A főszervező ACS AT Motorsport elnöke, Adrian Teslovan kifejtette: számos területen sikerült előrelépniük, a verseny jó híre immár az országhatárokon is átlépett és nemzetközivé vált a mezőny. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a verseny turisztikai, gazdasági hozadékaira hívta fel a figyelmet, valamint arra, hogy pénteken székelytermék-bemutatót szerveznek a helyi termékek népszerűsítése érdekében.

László Róbert szervezési igazgató kifejtette: a pénteki csapatbemutatóval nyitják meg az esmeényt Csíkszereda főterén 19.30 órakor. Ennek alkalmával az összes versenyautó megtekinthető lesz a Szabadság téren.

A HHCC-n idén is 500 eurós pénzjutalomban részesül a győztes, vagyis A hegy királya cím elnyerője. Újdonságként külön díjazzák a legjobb fiatal versenyzőt is: ő nyeri el a Junior Flat Out Trophy-t. A szurkolók a Tolvajos-tetőn LED-kivetítőn követhetik a versenyt, az onnan induló ingyenes szurkolói busszal pedig eljuthatnak az útvonal mentén kialakított három szurkolói övezet egyikébe vagy a hargitafürdői végállomásra is.

A verseny napján 8.45–13.00, valamint 14.00–18.15 között lezárják a forgalom elől a Tolvajos-tetőtől Hargitafürdőre vezető 138A jelzésű megyei utat. A versenyt a PrimaSport 2 és a PrimaSport3 csatorna is élőben közvetíti.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?