A kolozsvári pilóta, Simone Tempestini lett a Hargita ura

A hazai ralibajnokság címvédője, Simone Tempestini nyerte a hétvégén megrendezett Hargita Ralit. A tizenkét gyorsasági szakaszból kilencet megnyerő kolozsvári pilóta az összetettbeli hatodik győzelmével immár a Hargita Rali legsikeresebb versenyzőjének nem hivatalos címét is magáénak mondhatja.

Nyolcvanegy páros részvételével, hazai, bulgáriai és magyarországi versenyzőkkel rajtolt el pénteken a többszörösen jubiláló Hargita Rali.

Fotók: Balázs Attila/RallyPhoto Hunters

Az országos bajnokság második versenyét egyértelműen a Napoca Rally Academy versenyzője, Simone Tempestini és navigátora Sergiu Itu uralta, a kolozsvári páros a tizenkét összetett szakaszból kilencen bizonyult a leggyorsabbnak. A címvédővel egyedül a Sebastian Barbu/Bogdan Iancu páros tudta tartani a tempót, ám a végén több mint egy perces hátránnyal a második helyen zárták a versenyt. A dobogó harmadik fokára az Andrei Gîrtofan/Doru Vraja kettős állhatott fel.

Korábban két pilóta tudott összetettben egyenként ötször diadalmaskodni a Hargita Ralin, Tempestini mellett a tavalyi győztes, Bogdan Marișca. Utóbbi azonban a ralibajnokság nyitóversenyén, a Máramaros ralin balesetet szenvedett, így ki kellett hagynia a hargitai versenyhétvégét.

Az 1994-ben Trevisóban (Olaszország) született Simone Tempestini 2015-ben nyerte első román bajnoki címét, melyet további öt cím követett, 2016-ban megnyerte az ifik rali-világbajnokságát (Junior WRC-t) és a WRC3-as bajnokságot is, ugyanebben az évben vette fel a román állampolgárságot. A Hargita Ralin 2015-ben és 2016-ban, illetve 2018 és 2020 között bizonyult a leggyorsabbnak. A mostani, hatodik összetettbeli sikerével abszolút rekorder lett, immár őt tekinthetjük a Hargita megyei verseny legsikeresebb pilótájának.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?