Eltűntetik a korosztályok közötti kontrasztot a kézdivásárhelyi Empty Fesztiválon

Nagy bulinak ígérkezik a kézdivásárhelyi fortyogófürdői komplexum kertjében megszervezendő, július 7–10-e között zajló Empty Fesztivál: többtucatnyi fellépő, érdekes köztéri beszélgetések, sportrendezvények színesítik a rendezvényt.

A Kézdivásárhelyi Ifjúsági Fejlődés civil szervezet kitett magáért: amellett, hogy a legkisebbekre is gondoltak a különböző programpontok között, nagy hangsúlyt fektetnek a hagyományos értékekre. A Köztér beszélgető téren pedig a négy nap során érdekesnek ígérkező kerekasztal-beszélgetések lesznek a politikum és a közszféra szereplőinek a bevonásával.

Dezső Szabolcs, az Empty Fesztivál sajtóreferense a Maszolnak elmondta, nem véletlen, hogy idén a rendezvény mottója Freedom of Fesztivál. Ezzel is arra szeretnének utalni, hogy két, megszorításokkal terhelt év után végre szabadon fesztiválozhat az Empty közönsége, és ezzel a koncepcióval alakították ki az idei programot is.Fotó: Empty

A csütörtöki és pénteki kínálat elsősorban a fiatalokat szólítja meg, míg a vasárnapi felhozatal kifejezetten a retró jegyében zajlik. A szervezők ezzel próbálják „a korosztályok közötti kontrasztot egyesíteni” – tudtuk meg.

Dezső Szabolcs kifejtette, hogy a Köztér idén újdonság, és azért tartották fontosnak ennek megszervezését, hogy a fesztiválozók közéleti kérdésekben is hasznos információkhoz jussanak. Ez nem jelenti azt, hogy az előadások száraz politikáról szólnak, hiszen helyi youtube-erek és magyarországi influenszerek is tartanak előadásokat. Mellettük pedig helyi vezetők és parlamenti képviselők szólalnak meg, a hivatali öltözködéstől a bicikliutak építéséig sok érdekes témával készülnek.

Sportolási lehetőség is lesz bőven, ügyességi vetélkedőt, agytornát és számos más szabadidős tevékenységet kipróbálhatnak a fesztiválozók.

A fellépők között hazai és anyaországi együtteseket és zenészeket találunk, de az egykori Mr. President személyében a nemzetközi zene is képviselteti magát. Szintén a nosztalgiázókat szólítja meg Kozsó, az Ámokfutók alapítójának fellépése is.

Így készültek elő a helyszínen | Fotó: Nagy Imre

De a nagyszínpadon koncertezik a magyarországi X-Faktor tehetségkutató legújabb nyertese, Alee, a szintén a műsorban megismert marosvásárhelyi Ferenczi Kamilla, Meringer Marci, illetve a korábbi évek kolozsvári győztes rapduója, az USNK. Fellép továbbá a Blueyes, a Dreamflow, az Egosum, Kollányi Zsuzsi, a Magorise, a Pittyes 2es és Gyufa és még sokan mások.

Másodszor szervezik meg a Folk Udvart, és idén már erre is nagyobb hangsúlyt fektettek, más, barátságosabb helyszínre kerül. Amint a sajtóreferens fogalmazott, „megvan annak a hangulata, ahogy a naplementében szól a népzene és táncolnak az emberek”.

A szervezők a környezettudatosságra is figyeltek, idén már nem nyomtatnak programfüzetet. A teljes felhozatal elérhető a fesztivál honlapján, a Facebookon és a TikTokon is. A napi belépő ára 19 óráig 40 lej, 19 óra után pedig 50 lej.  

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?