Kétévnyi halasztás után idén megtartják a Határok nélkül kézilabda-fesztivált Székelyudvarhelyen

Augusztus 17. és 21. között végre megtartják Székelyudvarhelyen a Határok nélkül elnevezésű kézilabda-fesztivált, amelyet az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani.

„A nyári fesztivál hívószavai a kézilabda mellett a nemzet, az összetartozás, a kultúra” – közölte a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) honlapján Novák András operatív igazgató.

Hangsúlyozta, a határon túli magyar kézilabdázás fejlesztését évek óta kiemelten kezelik, az MKSZ létrehozta az Együtt növünk fel! Alapítványt is a projekt segítésére, a szervezet kuratóriumának elnöke a székelyudvarhelyi születésű 229-szeres válogatott Ilyés Ferenc.Illusztráció: mksz.hu

A fesztivál augusztus 17-én az ünnepélyes megnyitóval kezdődik, majd koncertek, illetve gazdag kézilabdás és kulturális program színesíti az eseményt.

A kézilabdás programban augusztus 18-a és 19-e lesz a csúcspont, a székelyudvarhelyi csarnokban U14-es lány és fiú csapatok lépnek pályára. A péntek délutáni döntők után este tartják a gálamérkőzést, amelyen a romániai bajnokság élvonalába feljutott Székelyudvarhelyi VSK ellenfele egy nem mindennapi magyar All Star-válogatott lesz, amelyben Ilyés Ferenc mellett a sportági további klasszisai pályára lépnek, például Nagy László, Vadkerti Attila, Iváncsik Tamás, Iváncsik Gergő, Carlos Perez, Ivo Diaz, Laluska Balázs, Mocsai Tamás, Schuch Timuzsin, Zubai Szabolcs, Katzirz Dávid, Szathmári János és Fazekas Nándor.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?