Férfi kézilabda: feljutott az élvonalba a Székelyudvarhelyi Szejke SK

Veretlenül nyerte meg a hétvégén a másodosztályú csapatok számára rendezett feljutási tornát a Székelyudvarhelyi Szejke SK, amely feljutott a fréfi kézilabda-bajnokság élvonatába, a Bölények Ligájába.

Történelmi sikert aratott Székelyudvarhely felnőtt kézilabda-csapata, a Szejke SK, amely szombaton a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati sportcsarnokban a  CSU Pitești együttes legyőzésével kiharcolta a feljutást a Bölények Ligájába.

Fotó: kezilabda.roA mérkőzés jól indult a Szejke számára, habár több hiányzója volt is az együttesnek, a pitești-i csapatban pedig olyan tapasztalt, az élvonalban évekig játszó kézilabdázók voltak, mint Florin Dragomir kapus, illetve Ion Stan és Răzvan Răpciugă, utóbbi az SzKC-ban is játszott tíz évvel ezelőtt. Sipos Lóránt együttese azonban nagyon jól és okosan küzdött, az pedig az első félidő derekától már látható volt, hogy fizikailag jobban fogja bírni az iramot ellenfelénél.

Kétgólos udvarhelyi előnnyel fordultak a csapatok, a második félidőben pedig nagyon kijött a kükönbség a két együttes között. Habár a játékvezetők döntései nem mindig voltak érthetőek, a Szejke folyamatosan növelte előnyét, és 13 gólos győzelmet aratott.

A feljutás bebiztosítása után a Szejke SK vasárnap a torna döntőjét is megnyerte a másik feljutó, az Alexandriai CSM ellen.

Eredmények, férfi A-osztályos bajnokság, feljutási torna 

  • elődöntő: CSU Pitești–Székelyudvarhelyi Szejke SK 19–32 (13–15)
  • döntő: Székelyudvarhelyi Szejke SK–CSM Alexandria 35–32 (18–15)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?