Sztárfellépőkkel indítja a nyarat a NyárON Szereda

Csütörtökön nyitja meg kapuit az első alkalommal megrendezett NyárON Szereda nyárindító fesztivál Csíkszeredában. Az esemény négy napja alatt tíz helyszínen nyolcvan programból válogathatnak a látogatók.

„A nyarat idén mi indítjuk!” a jelmondata a Csíkszeredában első alkalommal megszervezett nagyszabású nyári fesztiválszezon indító rendezvénynek, a NyárON Szerdának. A fesztivál csütörtöktől vasárnapig tíz helyszínen kínál programokat, a legkisebbektől a fiatalokon át az idősebb generációkig mindenki megtalálhatja a magának kedves elfoglaltságot, zenei irányzatot – hirdetik a szervezők.

Az események főleg a Mikó-várnál felállított nagyszínpadon, és a központi parkban zajlanak majd, de bekapcsolódik a Petőfi utcában található Zengő tér, az ANT Bár, a Kulissza kávézó, vagy a fiatalok népszerű szórakozóhelye, az Ólommadár. A zenei programok egy része ugyanakkor a Szakszervezetek Művelődési Házában és a Csíki Moziban kap helyet.

Az első nap felhozatala mindenkit meggyőzhet arról, hogy Csíkszeredában komolyan gondolják a fesztiválszervezést. Már a programsorozat első fellépője sem számít mindennapinak, hiszen az Ullie zenekar Kárpátaljáról érkezik és mutatja be produkcióját. Még ugyanaznap színpadra lép szólóestjével Lovasi András, majd az énekes szövegei által fémjelzett Kiscsillag zenekar is. A Kossuth-díjas énekes, basszusgitáros, dalszerző a Csíki Moziban, a Kiscsillag pedig a Várkertben lép fel. De említhetnénk az első napról a Zubolyt, a Role-t, vagy éppen az Anima Sound Systemet is, az éjszakai partykról pedig DJ-k gondoskodnak majd.

A pénteki napon a legnagyobb név kétségtelenül Ákos, akit a Várkertben láthatnak, hallhatnak a fesztiválozók, de ott lesz még az Analóg Balaton, a Bongor vagy a Titán is. Szombaton a gyergyószentmiklósi 4S Street és a sepsiszentgyörgyi Szempöl Offchastra viszi a prímet, de nem feledkezhetünk el az Ineffable-ről, vagy a Magashegyi Undergroundról sem.

Vasárnap a Parno Graszté a főműsoridő, akik a Budapest Bár, és Maszkura után fogják minden bizonnyal táncra ösztönözni a közönséget. Ugyanezen a napon koncertezik Koszika és a Hotshots, a No Sugar, a Kaukázus. A gyerekekre is gondoltak a szervezők. Interaktív zenés mesebemutató, gyermektáncház, fajátékos foglalkozás, kézművesség várja az apróságokat és szüleiket. Utóbbiak borkóstolón is részt vehetnek, vagy éppen a Figura Stúdió Színház előadására is beülhetnek.

A fellépőkről és a részletes programról minden megtalálható a fesztivál honlapján, illetve a fesztivál Facebook-eseményénél. Jegyek itt kaphatók.

(Borítókép: Lovasi András | Fotó: Gábos Albin)

Kapcsolódók

Kimaradt?