Kiharcolta a feljutást, de pénz hiányában marad a másodosztályban a Szejke SK

Hiába harcolta ki a feljutást a székelyudvarhelyi felnőtt férfi kézilabdacsapat, megfelelő anyagi támogatás hiányában nem vállalja a szereplést az első osztályú bajnokság 2021–2022-es idényében, ezért ismét a másodosztályba nevez be – jelentette be szerdán a klub honlapján megjelent hivatalos közleményében a Szejke SK.

A klub vezetői azt írták, hogy az elmúlt két hónapban az első osztályban – a Bölények Ligájában – való szereplés feltételeinek megteremtésén dolgoztak, de nem sikerült olyan támogatói kört szerezni, amely garantálta volna az anyagi hátteret a keretbővítés, a felkészülés megkezdéséhez.

„Tudni kell, hogy a csapatnak a székelyudvarhelyi vállalkozók nagymértékű és nagylelkű segítségével sikerült megmaradnia ebben a szezonban is, akiknek ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy kitartottak csapatunk, az udvarhelyi kézilabda mellett, és bízunk benne, hogy jövőre is fognak támogatni. Ugyanakkor hiszünk abban is, hogy sikerül megoldást találnia a városi önkormányzatnak abban, hogy a jövőben direkt támogatásban is tudja részesíteni a csapatot” – fogalmaztak.

Hozzátették, hogy a jelenlegi játékosállománnyal csupán a kiesés ellen harcolhatna a csapat a legfelsőbb szinten, de a megfelelő anyagi háttér hiánya miatt az sem biztos, hogy végig tudnák játszani a bajnokságot. A csapat vezetősége úgy vélte, hogy ilyen körülmények között, „a szurkolók és a sportolók iránti felelőtlenség lenne benevezni a Bölények Ligájába”. A Szejke SK tehát az új szezonban is az A-divízióba (a másodosztályba) adja be a nevezését.

(Nyitókép forrása: a Szejke SK honlapja | kezilabda.ro)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?