A világ 5. legnagyobb elektronikus fesztiválja lett a kolozsvári Untold

A kolozsvári Untold fesztivál bekerült a világ öt legnagyobb fesztiváljának listájára a Viberate elemző cég által közzétett adatok szerint. Olyan neves rendezvények mögé sorakozott, mint a Tomorrowland (Belgium), az Ultra Music Festival (Miami), az Electric Daisy Carnival (Las Vegas) vagy a Lollapalooza (Brazília).

A koronavírus-járvány okozta kétévnyi bizonytalanság után a 2022-es szezonban magához térhet a rendezvényipar, erre utal ugyanis mind a szervezők és a rendezvények népszerűsítése, mind a felsztiválozni vágyók érdeklődése. A Viberate elemzőplatform közzétette a 2022-es éves Post-Pandemic Festival Report 2022 eredményeit, amely a világ legnagyobb fesztiváljairól, a legjobban foglalható művészekről, a zeneipar trendjeiről és a globális jegybevételi szintekről tartalmaz adatokat.

Fotó: Kiss Gábor

Az éves jelentés Top Fesztivál fejezetében világszerte 500 fesztivált, az események változatosságát, valamint a jegy- és bérletárakat elemezték, továbbá felmérést végeztek a fesztiválszervezők bevonásával.

Az elektronikus zenei fesztiválok szekciójában a kolozsvári Untold bekerült a világ öt legnagyobb fesztiválja közé, a Tomorrowland (Belgium), az Ultra Music Festival (Miami), az Electric Daisy Carnival (Las Vegas) és a Lollapalooza (Brazília) mögé.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?