Megújult fesztiválhelyszínnel nyitott az idei VIBE Fesztivál

Elkezdődött az idei VIBE Fesztivál a Maros-parton. A megújult helyszínre idén összesen több mint 80 ezer résztvevőt várnak a szervezők. Azt is elmondjuk, milyen koncerteken és egyéb programokon lehet részt venni a hétvégén. 

Két év kihagyás után újra fiatalok ezrei töltik be a Maros-partot a VIBE Fesztiálon, ahol június 30.– július 3. között hét zenei helyszínen 84 előadóval és több mint száz nappali programmal várják a fesztiválozókat. „Egy jól működő gépezet szünetelt két évig, és ezt most újra kellett indítanunk” – mondta Rés Konrád Gergely főszervező. Mint említette, az idei helyszín eltérő az eddig megszokottól: „míg a zenei helyszínek a Maros-parton maradtak, a fesztivál nyári egyeteme, a VIBE Koli a Víkend strandra költözött, amelyre egy híd vezet át.”

 Fotó: Bereczky Sándor

Csütörtökön, a fesztivál első hivatalos napján, a megnyitó eseményen Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere kiemelte, hogy a város több tucat fesztiválnak ad helyet, ezek közül az egyik legjelentősebb a VIBE, és ezt mi sem mutatja jobban mint a folyamatosan növekvő résztvevői számok. „Ahhoz, hogy turistákat vonzzunk, a fiatalokat megtartsuk Marosvásárhelyen, szórakoztató és kulturális programokra van szükség. Ennek szerves része a VIBE Fesztivál, amelyet nagy örömmel támogat a város, mert látjuk, hogy erre van szüksége a fiataloknak” – hangsúlyozta Soós.

Fotó: Bethlendi Tamás

„Ahhoz, hogy egy megyeközpont élhető legyen, az elengedhetetlen infrastrukturális fejlesztések mellett szükség van kulturális programokra is.  Ezért számunkra büszkeség, hogy Erdély legnagyobb magyar fesztiválja Maros megyében van” mutatott rá ugyanakkor Kovács Mihály Levente, a Maros Megyei Tanács alelnöke.

Kikre bulizhatunk a hétvégén?

Az idei VIBE-on a nemzetközi világsztároktól egészen Erdély legújabb zenekarain át a magyarországi pop- és alterzene legnagyobb neveivel készültek a szervezők. Elhívták azokat az előadókat, akik a rádiók slágerlistáit vezetik, és a TikTokról jól ismert dallamokat biztosítják. Csak hogy párat említsünk:

  • pénteken a MOL mainstage sztárja John Newman angol énekes lesz, fellép még Dzsúdló, Brains és az Intim Tornából ismert Dorogi zenekara is;
  • szombaton Jonas Blue lesz a világsztár, de fellép a Goodboys is, akik a Bongo Cha Cha Cha slágerükkel hódítottak az idén, a magyarországi nevek közül pedig Tankcsapda, Carson Coma és Azahriah zenél;
  • vasárnap is extra produkció lesz, hiszen 11 év után először lép fel Erdélyben Majka & Curtis, az utolsó napot még ByeAlex és a Slepp, Blahalouisiana, Konyha és Krúbi is színesíti.

A fesztivál nyári egyeteme idén mindenki számára ingyenesen látogatható, hiszen a marosvásárhelyi Víkend-telepen helyezkedik el. 14 különálló helyszínen várják az érdeklődő fiatalokat, ahol előadásokon, workshopokon, közönségtalálkozókon is részt vehetnek. Több angol nyelvű előadás is lesz, amelyet a társszervező Mathias Corvinus Collegium oktatói biztosítanak.

Fotó: Kőmíves István

Egész napos programokkal várják a kicsiket a BBTE marosvásárhelyi pedagógia szakos hallgatói a Csemetezugban, a Víkend-telepen. A 3–12 év közötti gyerekek készségfejlesztő játékok, tánctanulás, társasjátékok, sportvetélkedők és mesevetítés közül választhatnak minden nap 12 órától egészen 22 óráig.

A fesztivál teljes programja elérhető a www.vibefestival.ro oldalon, illetve letölthető a VIBE applikáció telefonra is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?