Megnyitották a marosvásárhelyi Víkend-telep történetét bemutató kiállítást

Az Azopan és az Oracler archívumából származó fényképeken keresztül a látogatók megismerhetik a marosvásárhelyiek által rendkívül kedvelt turisztikai látványosság mintegy 70 éves történetét.

„Igyekeztem olyan képeket választani, amelyeken felismerhetők a helyek. A képek időrendi sorrendben, 1932-től kezdődnek, amikor létrejött Maros Megyei Sportegyesület evező részlege, ahol a sportolók hétvégi házat, hangárt építettek. A fotósorozat egészen 1991-ig követi a Víkend-telepként ismert strand- és sportkomplexum fejlődését, történetét. Sokáig azt hittem, hogy az általunk létrehozott kiállítás egyedi, de kiderült, hogy Max József ismert fotóművész 1991-ben spontán fotókiállítást hozott létre ugyancsak ezen témakörből” – részletezte Szőcs Edgár.

Fotók: Víkend-telep Facebook-oldala

A kezdeményezés üdvözlendő és dicséretre méltó – nyilatkozta a sajtónak a kiállítással kapcsolatosan Portik Vilmos, Marosvásárhely alpolgármestere. Hozzátette, a kiállítás saját kezdeményezésből jött létre, nem a polgármesteri hivatal ötlete volt.

„Nagy értéknek könyvelhető el, hogy vannak olyan marosvásárhelyiek, akik talán az ország egyik legnagyobb fotóarchívumával rendelkeznek, és amely legnagyobb részben Marosvásárhely múltját fedi le. A kezdeményezők saját szabad idejüket felhasználva találtak támogatókat, hogy ezek a képek nagy méretben megjelenhessenek. Gyermekek, idősek egyaránt láthatják a képeket és három nyelven olvashatnak a város történetéről” – közölte Portik Vilmos.

A fotógaléria a Víkend komplexum Maros folyó felőli bejáratánál található kerítésen elhelyezett paneleken látható. A kiállítás az egész nyári szezonban látogatható.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?