Újra Hargitafürdőn rendezik a téli triatlon és duatlon bajnokságot

A tavalyi első alkalom után visszatér Hargitafürdőre a téli triatlon és duatlon országos bajnokság, pénteken rendezik az idei megmérettetést. A szervezők mintegy 80 hivatásos sportolót várnak, a benevezési határidő szerdán jár le.

Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere és Alexandru Koncz főszervező kedden sajtótájékoztatón ismertette a verseny tudnivalóit. A polgármester kifejtette: a tavalyi hargitafürdői visszajelzések alapján a szervezők és a sportolók is ragaszkodtak a helyszínhez. 

A téli triatlon három próbája a futás, a kerékpározás és a sífutás, a duatloné a futás és a kerékpározás. A helyszínek szempontjából nem történt változás a tavalyihoz képest: a Tolvajos-tetőn lesz a futás, majd a Hargitafürdőre vezető megyei úton a kerékpáros próba. Hargitafürdőn a duatlonosokra újabb futás vár, a triatlonosokra pedig a sífutás. Alexandru Koncz rámutatott: újdonságként idén a 11–13 éves korosztály is benevezhet duatlonra. A főszervező hangsúlyozta, hogy a hóhelyzet függvényében módosulhat a futás távja, és a szabályzatnak megfelelően csakis terepkerékpárokkal indulhatnak a versenyzők.Illusztráció | Forrás: terepsport.hu

Az előzetes várakozások szerint mintegy 80 hivatásos sportoló vesz részt a versenyen, a benevezési határidő szerdán éjfélkor jár le. A versenyre ezen az oldalon lehet nevezni, de csakis azok számára, akik rendelkeznek az Országos Triatlon-szövetség licencével. Az engedélyt online lehet igényelni a a szövetség weboldalán, orvosi igazolás alapján. Nemcsak profik, hanem amatőrök jelentkezését is várják. Bővebb leírást az esemény facebook-oldalán találnak az érdeklődők.

A verseny napján délelőtt 9.30 és 12.00 óra között lezárják a gépjárműforgalmat a Tolvajos-tetőről Hargitafürdőre vezető 138A jelzésű megyei úton, hívták fel a figyelmet a szervezők.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?