Saját kútból származó vízzel mossák és fertőtlenítik a sepsiszentgyörgyi közterületeket

Nem hálózati ivóvízzel, hanem saját kútból származó sima vagy vegyszeres vízzel mossák a sepsiszentgyörgyi utakat és fertőtlenítik a hulladékgyűjtőket, gangokat, közterületeket, pontosít a Tega köztisztasági vállalat, miután többekben is felmerült a kérdés, hogy szárazság idején mivel és miért locsolnak. 

Mivel az elmúlt hetekben a szárazság miatt hangsúlyossá vált az ivóvízzel való ésszerű gazdálkodás fontossága, a sepsiszentgyörgyi köztisztasági vállalat vezetősége tisztázta, hogy saját kúttal rendelkeznek, amelynek ugyan tiszta a vize, de nem ivóvíz minőségű, mivel magas a nitrát szintje, ám klóros, vagy fertőtlenítőszeres mosásra megfelel.Fotó: Tega Köztisztasági Vállalat

Máthé László igazgató tájékoztatása szerint a Tega köztisztasági vállalat az év elején készítettet el egy 60 méter mélységű, nagy hozamú kutat, hiszen szezonban, akár napi 1000 köbméter vizet is elhasználnak az utak mosására, a közterületek fertőtlenítésére. „A hálózati ivóvizes öntözést az EU-ban sehol nem szorgalmazzák, mi is korrektebbnek gondoljuk ezt a megoldást” – összegzett Máthé László.

Sepsiszentgyörgyön hat autóval mossák az utakat, a különböző helyszíneket, két teherautó méretűvel és négy kisebbel. Ezek leginkább éjszaka-hajnalban járják a város utcáit, hiszen lassan haladnak, és ilyenkor nem hátráltatják a forgalmat.

Fotó: Tega Köztisztasági Vállalat

Mint arról korábban beszámoltunk, a háromszéki Közüzemek vezetője, Kozsokár Attila elmondta, hogy a szárazság miatt vízellátási problémák vannak Sepsiszentgyörgy Szalomér nevű kertvárosában, illetve Sepsiszentkirályban és Gidófalván, de gondok lehetnek Szitabodzán és Zágonbárkányban is.

Kozsokár Attila hozzátette, az érintett településeken ebben a periódusban azért nehézkes a vezetékes víz biztosítása, mert a kiépítéskor alulméretezték a vízhálózatot és az öntözéshez használt mennyiséget nem számolták bele a vízszükségletbe. A Közüzemek igazgatója arra kéri a háromszékieket, hogy ne öntözzék udvaraikat, földjeiket a vezetékes vízből, ezzel a távolabbi szomszédaiknak segítenek, akiknek házaiban alig vagy egyáltalán nincs víznyomás.  

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?