Kánikula: a vízfogyasztás csökkentését kéri a háromszéki vízszolgáltató

Fotó: PixabayA rendkívüli hőség miatt felhívással fordult a háromszéki fogyasztóihoz a Közüzemek részvénytársaság. Egyrészt arra kérik a lakosságot, hogy a magas hőhullám miatt, a megszokottnál legkevesebb egy literrel több vizet igyanak, másrészt pedig kerüljék a nagy vízfogyasztással járó tevékenységeket.

A vállalat arra kéri pontosabban a lakosságot, hogy korlátozzák a vízfogyasztásukat a legszükségesebbre, hogy elkerüljék az ivóvízellátási zavarokat és a nyomáscsökkenést.

A Közüzemek Rt. négy városban – Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen, Kovásznán és Bodzafordulón –, valamint 15 községben mintegy 100 000 személynek biztosítja a víz- és csatornaszolgáltatást.

A háromszékiek vízellátásában jelenleg nincsenek fennakadások, de tapasztalatok szerint ilyenkor, például az öntözések miatt nőhet a fogyasztás, így felhívásukkal meg szeretnék előzni a vízellátás megszakadásának lehetőségét.

Hasonló kérést fogalmazott meg a háromszéki Réty község önkormányzata is: arra kérik a rétyi és bitai lakosokat, hogy ebben az időszakban ne használják a közüzemi hálózatból származó vizet udvaraik és kertjeik öntözésére, ugyanis fennáll a víz kifogyásának veszélye, ha nem csökkentik a fogyasztásukat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?