Zenés-táncos összefogás: koncertsorozatot szerveznek beteg sepsiszentgyörgyi zenészekért

Ezen a héten két alkalommal tartanak adománygyűjtő koncerteket Sepsiszentgyörgyön. Az egymástól független eseményekben közös, hogy a zenésztársadalom fogott össze beteg zenészek támogatásáért.

Kedden a sepsiszentgyörgyi színház nagytermében, egymást követően két koncertre is sor kerül, amelyen a hazai zenei élet élvonalában lévő Cserkész Adalbert „Jimmy” daganatos betegségének egyénre szabott kezelésére gyűjtenek. Szerdán este a sepsiszentgyörgyi ‘56-os emlékparkban pedig több erdélyi zenekar és táncosok jótékonysági koncerttel kívánják segíteni Kelemen István Pityu zenésztársuk felépülését.  

A zene legyőzi a rákot!

Július 5-én, kedden, a sepsiszentgyörgyi színház nagytermében tart segélykoncertet a 25 tagú Slang Gospel Band. A repertoáron vidám, pozitív hangulatú gospel dalok lesznek, amelyeket az idén alakult nagyzenekar tagjai, Luiza Zan énekes, Gáspár Álmos gitáros, Kerezsi Csongor basszusgitáros, Bene Zoltán billentyűs, Ferencz Tihamér zongorista, Cserkész Jimmy dobos, illetve a Snaps és a Voces kórus tagjai, Cserkész Emese vezetésével adnak elő.

A zenekarvezető Cserkész Emese szerint a keddi segélykoncertek egy összefogás eredménye, ami testvére, az évek óta a hazai zenei élet élvonalában tevékenykedő Cserkész Adalbert „Jimmy” daganatos betegsége kezelésének a támogatását célozza. Cserkész Jimmyt 2019-ben vastagbéldaganattal diagnosztizálták és a sikeres műtét és a kemoterápiás kezelés ellenére idén januárban áttétet fedeztek fel a tüdején. Az újabb műtét után, jelenleg kemoterápiás kezelés alatt áll, de a magyarországi Oncompass Medicine Precíziós onkológiai program vizsgálatainak eredményeként személyre szabott kezelésben részesülhet.

A kezelés havi összege 4400 euró, ezért adománygyűjtő koncertekkel szeretnék segíteni. Július 5-én 17.30 és 20.00 órától a sepsiszentgyörgyi színházban tartandó koncerteken dr. Bánki Endre és Miklós Magdolna, az Oncompass Medicine vezetői a precíziós onkológiai programot is ismertetik. A koncertekre a belépés ingyenes, és akinek lehetősége van és szeretne adományozni, az megteheti majd a helyszínen kihelyezett urnákban.

Erdélyi zenészek és táncosok fogtak össze Pityuért

Kelemen István Pityu kiváló sepsiszentgyörgyi hegedűs, prímás, a Folker, a Tündérground zenekar és sok más alakulat zenésze egy ideje olyan egészségügyi problémákkal küzd, amelyek gyakorlatilag lehetetlenné tették számára a muzsikálást, így megszűnt a jövedelmi forrása is. Számos orvosi vizsgálat és analízis után is a betegsége diagnosztizálása még folyamatban van, miközben fájdalomcsillapítók enyhítik szenvedését.

A további orvosi vizsgálatok és az esetleges külföldi kezelés anyagi fedezésére nincs lehetősége a bevétel nélkül maradt családfőnek, ezért zenésztársai szerveznek számára adománygyűjtő koncertsorozatot, amelynek első állomása Sepsiszentgyörgy. Szerdán 17 órától az ‘56-os emlékparkban fellép a Finom zenekar, a Heveder, István Ildikó és a Folker, Ségercz Feri és barátai, az Inocsényka zenekar, a TransylMania, a Tündérground, a Háromszék Táncegyüttes, illetve Mocsel Rémusz és családja. Az adománygyűjtő rendezvény teljes bevételét Pityu kezelési költségeinek fedezésére ajánlják fel. Az eseményre a javasolt belépési adomány 30 lej.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?