banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Köztéri kerékpárjavító-berendezést adtak át Sepsiszentgyörgyön

Új, kerékpárosoknak szóló köztéri beruházást adott át Sepsiszentgyörgyön a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA). A főtér egyik sarkában, a Bertis üzlet mellett helyezték el azt az utcai kerékpárjavító és pumpaberendezést, amelyre a Tekerj egy jó célért nevű, közösségépítő adománygyűjtés során gyűjtöttek, számolt be Bereczki Kinga. 

A HKA ügyvezetője emlékeztetett, hogy a tavalyi kerékpáros adománygyűjtés alkalmával 6 000 lejt gyűjtöttek, de mivel a professzionális kerékpárjavító és pumpafelszerelés 7 100 lejbe került, az alapítvány felpótolta a szükséges összeget. Bereczki Kinga emlékeztetett, hogy hasonló köztéri kerékpárjavító-berendezést adtak már át korábban Kézdivásárhelyen is, ahol ugyancsak kerékpáros adománygyűjtő akció során gyűlt össze a szükséges pénz. Ezek a berendezések lehetőséget adnak a kerékpárosoknak, hogy ha elromlott valami a járműveiken, helyben megjavítsák, hiszen a szükséges szerszámok mind rendelkezésükre állnak, illetve fel is fújhatják a biciklijük leereszkedett kerekeit. 

Bereczki Kinga rámutatott, hogy ez a kerékpárjavító és pumpaberendezés a Háromszéki Közösségi Alapítvány nyolcadik, sepsiszentgyörgyi köztéri beruházása, ami mind közösségi hozzájárulással–a helyi üzletekben való vásárlássokkal a közösségi kártyák használata által összegyűlt összegekből – valósultak meg.

Az elmúlt években kerékpártartókat helyeztek el a helyi üzletek és iskolák mellé, lakónegyedi játszótereken ping-pong asztalokat helyeztek el, létrehozták a Szemerja negyedi Dani Kinga mozgásparkot, a Nicolae Iorga úti régi sportpálya helyén egy kültéri mozgásparkot és egy kutyafuttatót létesítettek, köztéri kosárlabda palánkokat vásároltak, idén pedig beüzemelték a főtér melletti kerékpárjavító és pumpaberendezést. 

 

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?