Háromszéki gyermekeknek gyűjt könyveket a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár

Február 14. a Könyvajándékozás Nemzetközi Napja, amelyhez idén a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár saját kezdeményezéssel csatlakozik.

A könyvtár közleménye szerint a program során gyermekkönyvek gyűjtését és átadását szervezik meg háromszéki, szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek, illetve csoportjaik számára, együttműködve a megyében szociális tevékenységet folytató szervezetekkel.

A szervezők közel 1500 háromszéki gyermeket szeretnének megajándékozni magyar és román nyelvű könyvekkel, illetve könyvgyűjteményt adományozni a különböző gyermekcsoportok számára.

Ahhoz, hogy igazi ajándék legyen az adomány, fontos, hogy a gyermekek tartalmas és szép kivitelezésű, a korosztályuknak megfelelő gyermekkönyvekhez jussanak, ennek érdekében a következő típusú könyvek ajándékozását javasolják:

  • 0-3 éveseknek: leporello, kartonkönyv, mondókás könyvek;
  • 3-6 éveseknek: rövid meséket, verseket tartalmazó képeskönyvek;
  • 7-11 éveseknek: mesék, meseregények, kezdő olvasóknak szóló könyvek;
  • 11-14 éveseknek: meseregények, ifjúsági regények, ismeretterjesztő könyvek;
  • 14+: ifjúsági regények.

A 2005 után megjelent, új vagy újszerű állapotban lévő könyveket a könyvtárban és a fiókkönyvtárban kialakított gyűjtőpontnál lehet leadni.

A helyben megvásárolt könyvek a Sepsiszentgyörgyön működő könyvesboltokban található dobozokba is betehetők.

A könyv felmutatásával a megajándékozott gyermekek ingyenes könyvtári belépőt kapnak.

A program lezárásakor az adományozók között a Sepsiszentgyörgy képes története és a 100 erdővidéki recept című könyveket sorsolják ki. Ha az adományozó szeretne részt venni a sorsolásban, a doboz mellett elhelyezett adományozó szelvényt kell kitöltenie.

A Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekjogvédelmi Vezérigazgatóság, a Szociális Támogatási Igazgatóság – Sepsiszentgyörgy, az ESÉLY Lelki Egészségvédő Egyesület, a Diakónia Keresztyén Alapítvány, a Gyöngyvirág Utcai Református Egyházközség, a Gondviselés Segélyszervezet, a Gyulafehérvári Caritas, a Máltai Szeretetszolgálat, a Kovászna Megyei Vöröskereszt, a Gutenberg Könyvesbolt, a LibriM Könyvudvar és a Diákbolt partnerségével megszervezett gyűjtés 2021. február 1-től április 23-ig tart.

(Címlapfotó: Pexels)

Kapcsolódók

Kimaradt?