banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Sport és környezettudatosság: jelentős beruházásokra készülnek Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgy önkormányzata csütörtöki ülésén több olyan határozatot fogadott el, amelyek a város fejlesztését célozzák meg.

A képviselő testület döntött egy új jégcsarnok építéséről, de városszerte telepítenek 100 okos hulladékgyűjtő szigetet is, amelyek lehetővé teszik, hogy a sepsiszentgyörgyiek csak az általuk kidobott szemét mennyisége után fizessenek, illetve telepítenek 12 töltőállomást is elektromos járművek számára.

Jégcsarnokot kapnak a háromszéki hokisok

Miután tavaly létrehozták a Háromszéki Ágyúsok felnőtt jégkorongcsapatot, az újjáéledő háromszéki hoki számára korszerű jégcsarnokot építenek Sepsiszentgyörgyön. Ehhez a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány megállapodást kötött a sepsiszentgyörgyi önkormányzattal, hogy a Sepsi Aréna melletti területen az Országos Befektetési Alap (CNI) finanszírozásával megépítik a jégcsarnokot.

A jégpálya látványterve

A projekt megvalósítása érdekében a sepsiszentgyörgyi tanács elfogadta a Mens Sana Alapítvány adományát, amely tartalmazza a körülbelül 2000 férőhelyes jégpálya építésének műszaki-gazdasági dokumentációját.

Okos hulladékgyűjtő szigetek

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat jóváhagyta az okos hulladékgyűjtő elnevezésű projektet, amely által városszerte 100 darab, szelektív hulladékgyűjtő ökoszigetet telepítenek, gyakorlatilag ilyeneket helyeznek el a város összes hulladékgyűjtő pontján. Az okos hulladékgyűjtők kihelyezése lehetővé teszi, hogy a sepsiszentgyörgyiek csak az általuk kidobott szemét mennyisége után fizessenek.

Az ökoszigeteket súly- és térfogat-érzékelőkkel, valamint nyilvántartó és ellenőrző rendszerrel szerelnek fel, így azonosítani tudják, hogy ki, mennyi és milyen jellegű hulladékot helyezett el a gyűjtőben. Hasonló ökoszigetet próbaként telepítettek tavaly a Stadion utcában, amely hatékonynak bizonyult, a lakosok túlnyomó többsége azóta is szelektíven gyűjti a hulladékot.

Töltőállomásokat telepítenek

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat csütörtöki ülésén arról is döntöttek, hogy városszerte 12 elektromosautó-töltőállomást telepítenek, ez a Környezetvédelmi Minisztérium gázkibocsátás általi üvegházhatás csökkentésére irányuló programjának részét képezi. A projekt keretében Sepsiszentgyörgy önkormányzata a Daczó utcában, a Sport utcában (a strand közelében), a Tulipán utcában (a Nárcisz utca sarkán), a Lidl üzlet parkolójában, a Grigore Bălan utcában, a Horgász utcában, Gábor Áron utcában, a Vasile Goldiș utca 1-2. szám alatti ANL-tömbházak parkolójában és az Ifjúság sétányon is elhelyez egy-egy töltőállomást.

A felsorolt helyszíneken kívül a helyi tanács már korábban jóváhagyta a műszaki terv elkészítését további három elektromos töltőállomás telepítésére Sugásfürdőn, a Művész Mozi közelében és a Sepsi Aréna parkolójában is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_3QCqSgiR_Artboard 2-100.jpg
banner_GPTpbb6w_970x250.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?