Néhány kiló rézvezetékért tönkretették a jégpályát

Ócskavastolvaj gyerekek néhány kilogramm rézvezetékért tönkretették a sepsiszentgyörgyi korcsolyapályát. A háromszéki rendőrség egy hónapnyi nyomozást követően azonosította azt a két kiskorú – 14 és 17 éves – ócskavastolvajt, akik megrongálták az egyik sepsiszentgyörgyi mobil jégpálya drága berendezéseit.

A létesítmény tulajdonosa, az önkormányzat feljelentésére kezdtek nyomozni a rendőrök, miután március elején a leszerelés előtt álló, a Szemerja negyedi sportcsarnok mögött felállított jégpályából kilopták a rézvezetékeket, ezáltal gyakorlatilag működésképtelenné tették a berendezést.

​Értesülések szerint a tettesek a mintegy 200 lejt érő rézvezetékek megszerzése közben feldúlták a korcsolyapályát és tönkretették a drága berendezéseket és csatlakozásokat. Nicoleta Marin rendőrségi szóvivő arról tájékoztatta lapunkat, hogy sikerült azonosítani a tetteseket két kiskorú fiú személyében, akikről kiderült, hogy feldúlták a korcsolyapályát, hogy megszerezzenek mintegy 25 méternyi rézvezetéket, amit később egy magánszemélynek adtak el. A tettesek ellen lopás vádjával indult eljárás.

A tolvajok után azonban tetemes kár keletkezett. Korábban Tóth Birtan Csaba sepsiszentgyörgyi alpolgármester úgy nyilatkozott, hogy a város kapott egy nagyméretű jégpályát a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítványtól, amit az átadás előtt lévő Sepsi Aréna mellett állítanak fel. Emiatt az önkormányzat azt tervezte, hogy a tulajdonában lévő egyik mobil korcsolyapályát valamelyik háromszéki kisvárosnak adományozzák. Az ócskavastolvajok által tönkretett pálya most költséges javításra szorul.

Kapcsolódók

Kimaradt?