banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Számlálóbiztosokat keresnek Sepsiszentgyörgyön, hogy felpörgessék a népszámlálást

Alig több mint két héttel a népszámlálás vége előtt Háromszéken alábbhagyott a cenzus lendülete. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat több számlálóbiztost is szeretne az utolsó hetekre alkalmazni, hogy felpörgessék a folyamatot.

Kovászna megyében a lakosság valamivel több mint 74 százalékát sikerült megszámlálni, míg Sepsiszentgyörgyön ez az arány 75,3 százalékos. Ráduly István prefektus szerint azonban nem halad megfelelő ütemben a népszámlálás második szakasza, amikor a számlálóbiztosok személyesen keresik fel otthonaikban a lakókat. A prefektus felidézte, hogy miközben az első, önkitöltős szakaszban Kovászna megye az országos második helyezett volt, mostanra lecsúszott a hatodik helyre. A népszámlálás jelenlegi szakaszában Háromszéken összesen 51 620 személyt kellene megszámlálni, ám eddig alig több mint 22 000 személy adatait vették nyilvántartásba.Fotó: Agerpres

A háromszéki prefektus rámutatott, hogy a lakosságot otthonában felkereső számlálóbiztosok többsége a polgármesteri hivatalok alkalmazottja, és úgy tudja, hogy egyes településeken csak munkaidő után foglalkoznak a népszámlálással. Ráduly István arra kéri az önkormányzati vezetőket, engedjék el az alkalmazottaikat, hogy tudják a hátralevő időben felpörgetni a népszámlálást.

A sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal felhívást fogalmazott meg, amelyben a városháza ügyfélfogadó irodájában várják az olyan, akár tapasztalat nélküli és legalább középfokú számítógép-kezelői ismeretekkel rendelkező személyeket, akik napi hat órát rá tudnának szánni a népszámlálásra, amely július 17-ig tart.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?