Tekerj egy jó célért – ezúttal kosárpalánkokért Sepsiszentgyörgyön

Újabb rendhagyó adománygyűjtő akciót szervez Sepsiszentgyörgyön a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA), amely a tömegsportot ötvözi a közösségi célokat szolgáló pénzgyűjtéssel.

Szeptember 18-án hatodik alkalommal szervezik a Tekerj egy jó célért nevű akciót, amelynek lényege, hogy a résztvevő kerékpárosok minél több alkalommal megtegyék a város területén kijelölt 10 kilométeres távot, és az őket támogató magánszemélyek vagy cégek minden megtett körért fizessenek be 5 lejt az alapítvány alapjába.

Berecki Kinga, a HKA ügyvezetője emlékeztetett, hogy nemrég ötletgyűjtő kampányt is szerveztek, melynek keretében a lakosság javaslatokat fogalmazott meg arra vonatkozóan, hogy milyen közösségi célra költsék el az összegyűlt pénzt. Ez alapján idén úgy döntöttek, hogy 8-10 köztéri kosárlabdapalánkot szerelnek fel a sepsiszentgyörgyi lakónegyedekben, ezeket bárki használhatja.

A kerékpárosok szeptember 4-ig jelentkezhetnek 

Berecki Kinga elmondta, hogy megkezdődött a kerékpáros akcióban résztvevő biciklisek feliratkozása. Szeptember 4-ig az akció hivatalos oldalán lehet jelentkezni. Felnőtteknek 15 lej, gyerekeknek 10 lejbe kerül a regisztráció, az így összegyűlt pénz is a közösségi alapba kerül. A szervezők számítása szerint idén is legalább 200 biciklis vesz részt az akcióban.

Ugyanakkor a rendezvény napjáig várják olyan magánszemélyek, civil szervezetek, cégek, intézmények jelentkezését, amelyek a kerékpárosokat támogatnák körönként 5 lejjel, vagy pedig egy nagyobb összeget adományoznának a cél kivitelezése érdekében. A HKA ügyvezetője elmondta, céljuk, hogy legalább 12.000 lejt összegyűjtsenek, minden 3.000 lejhez az alapítvány hozzáad még 1.000 lejt.

Berecki Kinga rámutatott, hogy a Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen eddig öt alkalommal megszervezett akció során összesen 1.142 biciklis vett részt, akik 20.358 kilométert pedáloztak, és 53.977 lejt gyűjtöttek közösségi célokra.

Ebből az összegből már megvalósult egy kültéri edzőpark Sepsiszentgyörgyön, egy mozgáspark Kézdivásárhelyen, biciklitartókat szereltek iskolákhoz, és játszóteret építettek Kézdivásárhelyen, és pénzzel támogattak más civil szervezeteket és sportolókat is. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?