banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Adományozz nyolc óra munkát

Az adományozás új módszerét honosítja meg a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA), pénz helyett nyolc óra munkát kérnek a támogatóktól közösségi projektek megvalósításához.

Furus Levente, az egyesület ügyvezetője rámutatott, hogy a 8 óra egy jó ügyért! című program révén arra szeretnék ráirányítani a figyelmet, hogy nem csak pénzt, hanem időt és tapasztalatot is felajánlhatunk támogatásként.

A Háromszéki Közösségi Alapítvány felhívására hat civil szervezet jelentkezett eddig, amelyek támogatást igényeltek például tanulási központ létrehozása, délutáni mozgás- programra, lelki gondozás népszerűsítésére, egy telefonos applikáció fejlesztésére, pályázati készségek fejlesztésére és természetvédelmi akcióra.

Furus Levente elmondta, a befutó javaslatok alapján a HKA szakmai zsűrije a Zöld Nap Egyesület Mozgó Délután című akcióját, és a Vinca Minor Egyesület Közösségi felelősségnövelés a Csomád-Bálványos természetvédelmi terület használatára, kezelésére című akcióját találta támogatásra érdemesnek. Emellett a HKA is benevez a programba egy csemetekert megvalósítási tervének kidolgozásával.

Ezt követően az idejüket és szakmai tudásukat felajánló szakemberek segítségével kidolgozzák a két civil szervezet akciójának megvalósíthatósági tervét, majd azokat forrásszerzés céljából benevezik az áprilisban megrendezendő Civil Licitre is. A 8 óra egy jó ügyért egész napos projektfejlesztésekre március 27-én került sor a sepsiszentgyörgyi Orchidea vendéglőben - tájékoztatott Furus Levente.

Várják olyan szakemberek jelentkezését, akik kommunikáció, arculattervezés, kampányszervezés, kertészet, menedzsment, tervezés területén idejükkel és szakmai tudásukkal tudnák segíteni a fent említett projektek megvalósulását. A részvételi szándékot itt lehet jelezni

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?