Adományozz, hogy David Gilmour Bonchidán koncertezhessen!

Adományokat gyűjt a bonchidai Bánffy-kastély felújításán dolgozó Transylvania Trust Alapítvány azért, hogy David Gilmour, a legendás Pink Floyd együttes énekese és gitárosa a bonchidai kastélyudvaron is bemutassa új albumát – írja pénteki lapszámában a Krónikára hivatkozva az MTI.

Az alapítvány felhívása szerint Gilmourt nemcsak a dalaiért, hanem azért is csodálják, hogy szerte a világon széleskörű jótékonysági tevékenységet folytat. A szervezet azt szeretné, ha a legendás zenész új albumát bemutató turné egyik állomása Bonchida lehetne, a koncert bevételét pedig a kastély restaurálási munkálataira fordíthatnák. David Gilmour és együttese többek közt Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, az Egyesült Államokban, Hollandiában és Franciaországban készül bemutatni új albumát.

A Transylvania Trust Alapítvány honlapján lehet adományokat felajánlani a kezdeményezéshez.

Az 1996-ban Kolozsváron bejegyzett Transylvania Trust Alapítványt a műemlékvédelemben tevékenykedő szakemberek hozták létre az erdélyi épített örökség védelme, az örökségvédelmi tevékenység menedzselése és egy átfogó védelmi stratégia kidolgozására. Az alapítvány 2009-ben 49 évre szóló koncessziós szerződést kötött a kommunizmus évei alatt romossá vált bonchidai kastély tulajdonosával, a Marokkóban élő Bánffy Katalinnal, és azt vállalta, hogy helyreállítja az épületet, és kulturális, oktatási központot hoz létre benne.

Az alapítvány a kastélyban évről évre nemzetközi örökségvédelmi tanfolyamokat szervez, melynek hallgatói a kastélyfelújítási munkálatok során szereznek jártasságot az örökségvédelem különböző területein. A kastély udvarán 2015 nyarán harmadjára szervezik meg az Electric Castle fesztivált, mely mostanra Románia egyik legnagyobb könnyűzenei fesztiváljává nőtte ki magát.

Kapcsolódók

Kimaradt?