Hat települést vonnak be a 23. Szent István-napi Néptánctalálkozó programjaiba

Kolozsvárról, Kolozs és Fehér megyei településekről és Magyarországról érkeznek vendégek a 23. Szent István-napi Nemzetközi Kisebbségi Néptánctalálkozóra, amelyet Kolozsváron, Felvincen, Bonchidán, Szamosújváron, Nagyenyeden, Magyarfenesen és Miriszlón szervez meg augusztus 15. és 22. között a Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány, a Szarkaláb Néptáncegyüttes és a SzINT Kulturális Egyesület. 

A rendezvénysorozat a magyar keresztény államalapításra és az államalapító Szent István királyra kíván emlékezni a Kárpát-medencei magyar közösségek, valamint az európai kisebbségek, népcsoportok és regionális kultúrkörök népzenei és néptánc hagyományaival, emlékeztet a szervezők közleménye.

A néptánctalálkozó a Magos zenekar turnéjával indul Felvincen, Bonchidán, Szamosújváron, Nagyenyeden.           

Ezt az ötödik Heltai FolkNapok követi augusztus 18. és 20. között Kolozsváron. Minden délben főtéri tánckavalkáddal indul a program, emellett gyerekkoncerttel lép fel a Magos zenekar gyerekkoncertje, a Bahorka Társulat gyerekelőadásokat tart, de élőzenés kézműves- és játszóház, valamint esti táncházak/folk-kocsmák is várják majd az érdeklődőket.

A 23. Szent István-napi Néptánctalálkozó kolozsvári ünnepi népviseleti felvonulására augusztus 20-án, kedden 17 és 18 óra között kerül sor a Farkas utcában. A menet 17 órakor indul az Egyetem utca sarkától, majd a református templom előtt közös táncra kerül sor.

Szombaton Mérán lép fel a Bahorka Társulat, majd Magyarfenesen szerveznek nemzetközi néptáncgálát, vasárnap pedig Miriszlóra látogat a Bahorka és a nemzetközi néptáncgála is. A hétvégi esték a kolozsvári Heltai FolkCenterben, táncházzal és folk-kocsmával zárulnak.

A néptánctalálkozó programja a Heltai FolkCenter és a Szent István-napi Néptánctalálkozó Facebook-oldalain olvasható.

(Címlapkép forrása: Szent István-napi Néptánctalálkozó/Festivalul Folcloric/Folklore Festival - Facebook)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?