banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Dokumentumfilm készült Suhajda Szilárdról

Minek ment oda címmel készült megható dokumentumfilm Suhajda Szilárd hegymászóról, aki 2023-ban vesztette életét a Mount Everesten.

Suhajda Szilárd magyar hegymászóról megható dokumentumfilm készült, amelynek első részét vasárnap este vetítették le a Spektrumon. A 2023-ban elhunyt hegymászóról szóló alkotásban szakértők, hegymászók, Suhajda Szilárd családtagjai és barátai emlékeznek vissza a kiváló sportemberre és családapára.

A hegymászóról készült dokumentumfilm több részben mutatja be a hegymászó életét: tavaly több ezer ember szorított érte, hiszen oxigénpalack nélkül vágott neki a Mount Everest meghódításának. Szilárd azonban nem tudta teljesíteni célját, eltűnt a hegyen. Napokig keresték, majd május 26-án bejelentették, hogy nem kutatnak utána tovább. A holttestét azóta sem találták meg.

„Tudom, hogy már elköszöntünk, de szeretném elmondani, hogy a világon legjobban Titeket szeretlek. Életem szerelme, Timi, és drága kisfiam Soma. Nagyon magasra fogok menni, de aztán nagyon sietek hozzátok haza. Nagyon hiányoztok, nagyon sokat jelent, hogy bíztok bennem. Minden célom, hogy ott legyek veletek, otthon" – fogalmazott utolsó, családjának küldött videóüzenetében Suhajda Szilárd, a felvétel pedig szintén helyet kapott a filmben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?