Megtalálták Suhajda Szilárd hátrahagyott sátrát és dzsekijét a Mount Everesten

Serpák találták meg hétfőn Suhajda Szilárd hátrahagyott sátrát és dzsekijét. A hegymászó sátra több nappal a tragédia után is stabilan állt 6500 méter magasan.

A Blikk szerint a serpa, aki rábukkant a felszerelésre, szinte biztos benne, hogy ezek a magyar alpinista holmijai. A képeken pedig jól kivehetőek a Suhajda expedícióját támogató cégek logói. Arra egyelőre nincs magyarázat, hogy Szilárd miért hagyta ezen a szinten a felszerelését, hiszen innen, a 2-es számú táborból nem szoktak egyből a csúcsra indulni.

Fotó: Suhajda Szilárd Facebook-oldala

Suhajda Szilárd május 21-én oxigénpalack és serpák segítsége nélkül indult el, hogy megmássza a Föld legmagasabb hegycsúcsát, a 8848 méter magas Mount Everestet. Három nappal később eltűnt, egy másik expedíció serpája 8780 méteren látta utoljára. A magyar hegymászó akkor még életben volt, a serpa azonban nem tudott rajta segíteni. Május 26-tól napokon keresztül keresték a hegyen, de csak a felszerelését találták meg. Családja később leállíttatta a keresését, majd úgy döntöttek, akkor sem hozatják le a hegyről, ha rátalálnak.

Az idei tavaszi mászószezon halálos áldozatainak száma immár 12-re emelkedett a Mount Everesten, további öt személyt, köztük Suhajda Szilárdot eltűntként tartanak számon.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?