Előkerült az utolsó fotó Suhajda Szilárdról

Május 24-én, az úgynevezett Erkélyen készült a felvétel a magyar hegymászóról, írja a hvg.hu.

Ben Ferrer hegymászó május 24-én reggel fél 8-kor az Everest csúcsáról tartott lefelé, amikor találkozott egy másik mászóval, Suhajda Szilárddal. Ferrer lőtt egy képet, amiről akkor nem gondolta, hogy ez lesz az utolsó Suhajdáról, a képet megosztotta az Explorersweb szakportállal.Fotó: Ben Ferrer/Explorersweb

„Elég fáradtnak tűnt, helytelenül feltételeztem, hogy a visszafordulási pontjáról/magasságáról tájékoztatja a csapatát” – mondta Ferrer. „Köszöntem neki, korábban beszélgettünk az alaptáborban. Megkérdeztem, hogy van, csak annyit mondott: jól.”

Suhajda Szilárd május 21-én, oxigénpalack és serpák segítsége nélkül indult el, hogy megmássza a Föld legmagasabb hegycsúcsát, a 8848 méter magas Mount Everestet. Három nappal később eltűnt, egy másik expedíció serpája 8780 méteren látta utoljára. A magyar hegymászó akkor még életben volt, a serpa azonban nem tudott rajta segíteni. Május 26-tól napokon keresztül keresték a hegyen, de csak a felszerelését találták meg. Családja később leállíttatta a keresését, majd úgy döntöttek, akkor sem hozatják le a hegyről, ha rátalálnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?