banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

A világ egyik legnagyobb problémáját jelentő migrációról készül új bemutató a Spectrum Színházban 

Slawomir Mrozek Emigránsok című darabját mutatja be a marosvásárhelyi Spectrum Színház. Október 7-én 19 órától, a Török Viola rendezte előadásban a két névtelen véglet- ember AA és XX alakját Bogdán Zsolt és Szarvas József vendégelőadók játsszák.

„Nem lehetünk biztosak abban, hogy vagyunk, sem abban, hogy nem vagyunk”, ezt a Morzek gondolatot választotta Török Viola rendező az előadás mottójának. Szerinte ez arra világít rá, hogy ahogy sem a születésünkre nem emlékszünk úgy a halálunkra sem fogunk. Ezért a létkérdés önmagában abszurddá válik. Ezt tovább gondolva az élet értelmét és célját kérdőjelezi meg, az álmokért vívott végtelen erőfeszítéseket és lemondásokat.

Fotó: Spectrum Színház

Valahol idegenben, egy föld alatti pincében élő értelmiségi figura és egy munkás sorsát mutatja meg az előadás, körbejárva a szabadság és a rabság kérdéskörét, az egymásra utaltság kérdését, felvillantva az emigrációs lét fájdalmas igazságait.  A két egymástól fényévnyire különböző karakter a szociális végleteket jeleníti meg: a munkás és az őt lenéző és kritizáló értelmiségi. Kiderül azonban, hogy szükségük van egymásra az élet nagy kérdéseinek felfogásában és elviselésekor – olvasható a teátrum közleményében.

Az Emigránsok című előadás a bemutatót követően, október 9-én 19 órától is megtekinthető lesz.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?