Szent Kinga gyűrűje – Zenés misztériumjátékot mutatnak be Marosvásárhelyen

Marosvásárhelyen is bemutatják a 800 éve született Árpád-házi magyar szent királylány, Szent Kinga életéről szóló énekes misztériumjátékot.

A Spectrum Színház által színpadra állított, Török Viola művészeti vezető és rendező által megálmodott és megrendezett előadásban több mint 100 gyerek és zenész vesz részt. A Szent Kinga gyűrűje című darabban a szovátai Kodály Zoltán Népfőiskola kórusai: a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek- és Ifjúsági Kar és a Kicsinyek Kórusa vesznek részt – írják közleményükben a szervezők.

Forrás: Spektrum Színház

A főszereplő, a felnőtt Szent Kinga Navratil Andrea, Liszt Ferenc-díjas népdalénekes, a gyermek Kinga pedig Andrási Brigitta, kielncéves mikházi kislány lesz. Közreműködnek még a néptáncosok, a Lux Aurumque vegyeskar Csíkszeredából, Harai László táncház-zenekara, csíkszeredai zenetanárok vonósnégyese és régizene együttese. A május közepén Csíkszeredában is bemutatott előadásban a magyar és a lengyel királyi udvar, a királyok, a királynék, a kicsi és a nagy Boleszláv herceg, a testőrök, a zenészek, az udvarhölgyek, koszorús lányok, búcsúsok, apácák, tatárok mind a nyárádmenti-sóvidéki gyermekek kórusaiból kerültek ki.

Az előadást szeptember 14-én, szombaton 19 órától, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében mutatják be. Jegyek itt kaphatók.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?