A Partium négy településére látogat novemberben az Irodalmi Karaván

A Partium négy településére, Nagyváradra, Aradra, Temesvárra és Dévára látogat el novemberben az Irodalmi Karaván elnevezésű kezdeményezés, amely idén harmadik alkalommal indul útnak, hogy rendhagyó irodalomórákkal és beszélgetésekkel népszerűsítse a kortárs irodalmat.

A Petőfi Kulturális Ügynökség szervezésében az év elején indult kezdeményezés keretében eddig már tíz városba jutott el az Irodalmi Karaván, és annak kortárs íróvendégei, akik teltházas előadásokon beszéltek saját műveikről, irodalmi munkájukról, valamint olyan meghatározó elődökről, mint a 100 éve született Nemes Nagy Ágnes vagy a 125 éve született Tamási Áron – olvasható a szervezők közleményében.

November 2. és 5. között Nagyvárad, Arad, Temesvár és Déva közönségét várják majd előadásaikra a szerzők, akik között Zalán Tibor író, költő, Száraz Miklós György, Lövétei Lázár László és Csender Levente írók, valamint Földes László Hobo dalszerző, előadóművész szerepel. Az események és az utazás szervezője, házigazdája Juhász Anna irodalmár, aki Tamási Áron, Pilinszky János, Dsida Jenő és Nemes Nagy Ágnes életművéhez kapcsolódó rendhagyó irodalomórákat tart az érintett városok kiemelt intézményeiben, délután pedig a Szalon-esteket és a könyvvásári beszélgetéseket moderálja.

Juhász Anna a rendezvények házigazdája

November 2-án Nagyváradon az Ady Endre Elméleti Líceum és a Partiumi Keresztény Egyetem aulájában, másnap Aradon a Csiky Gergely Főgimnáziumban és a Jelen Házban várják a közönséget. November 4-én Temesváron a Bartók Béla Elméleti Líceumban, este a Csiky Gergely Állami Magyar Színház Stúdiótermében lesz a program, másnap pedig a Dévai Szent Ferenc Alapítvány otthonában és a Dávid Ferenc Unitárius Szórványközpontban lépnek fel a vendégek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?