banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Megnyílt Bukarestben az autós oltóközpont

Több tucat autó várakozott a bukaresti Alkotmány (Constituţiei) téren a drive-thru oltóközpont megnyitására csütörtök reggel.

Andrei Baciu egészségügyi államtitkár elmondta, az autós oltóközpont azok számára jelent jó megoldást, akiknek előreláthatatlan a programjuk, nem tudják előre, mikor lesznek szabadok, vagy mikor lesznek a városban. A drive-thru oltóközpontnál ugyanis előjegyzés nélkül lehet oltakozni.

Baciu azt is elmondta, jelenleg megfelelő mennyiségű vakcina áll rendelkezésükre. Az autós oltópontokon immunizált személyek a második dózisra jelentkezhetnek majd ugyanott, de más oltóközpontoknál is, ha van hely, és ha az illető központban ugyanazt a vakcinát alkalmazzák.

A fővárosi drive-thru oltóközpont csütörtök reggel 8-kor nyílt meg. Naponta 8 és 20 óra között, négy oltóponton fogadja az immunizálást igénylő, személygépkocsival érkező embereket. A központnál a Pfizer oltóanyagát alkalmazzák, az immunizálás úgy történik, hogy az oltakozó személynek nem kell kiszállnia az autóból.

Az oltásra jelentkező embereknek fel kell mutatniuk személyazonossági igazolványukat, és ki kell tölteniük egy kérdőívet, amely elérhető a RO Vaccinare platformon.

Az immunizálás után, a megfigyelési idő alatt kiállítják az oltási igazolványt.

Az első drive-thru oltóközpont Déván nyílt április 24-én. Ezt követte április 26-án Kolozsvár, majd április 28-án Arad.

A fővárosi autós oltóközpontot csütörtökön Klaus Iohannis államfő is meglátogatja.

(Címlapfotó: Kiss Gábor)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?